Politiebericht Groningen: Groningen/Haren 5-01-2001 Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 5 januari 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Nieuwe Pekela: bromfietster gewond
Op de Pekelwerk in Nieuwe Pekela is donderdagochtend een 27-jarige bromfietser uit Veendam gewond geraakt toen zij met haar brommer tegen een aanhanger reed. De vrouw zag de op de weg geparkeerde aanhanger te laat en reed ertegenaan. Zij is met gezichts- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Delfzijl: drie mannen aangehouden met methadon
Op de Hogelandsterweg heeft de politie drie mannen aangehouden. Twee mannen, 37 en 19 jaar uit Uithuizen, ruilden een mobiele telefoon en wat geld tegen methadon die afkomstig was van een 42-jarige man uit Delfzijl. De twee mannen uit Uithuizen werden na verhoor met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld. De 42-jarige verdachte bleef voor nader onderzoek vast zitten.

Veendam: autoradios gestolen
Uit een magazijn van een garagebedrijf aan de Zwaaikom in Veendam zijn donderdagmiddag twintig autoradios weggenomen. Omdat de magazijnbeheerder tijdelijk met andere werkzaamheden bezig was is of zijn de dader(s) ongemerkt binnen gekomen en hebben de radios weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Leek: medicijnen uit praktijk weggenomen
Uit een dokterspraktijk aan de George Wilhelmlaan in Leek is dinsdag een mobiele telefoon en een etui met medicijnen weggenomen. De medicijnen zitten in ampullen in een grijs etui met klipsluiting. Mocht het etui ergens worden aangetroffen dan is het verzoek om het medicijntasje naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen.

Uithuizen: lastige AZC-bewoner
De politie werd donderdag gezonden naar het AZC in Uithuizen waar een 35-jarige bewoner stennis maakte bij de balie van het centrum. De man sloeg een politieman tegen de borst en werd aangehouden. De man had een bewakingspersoneelslid met de dood bedreigd en werd ingesloten voor nader onderzoek.

Beerta: automobilist rijdt tegen vrachtwagen aan Een 54-jarige automobilist uit Beerta reed op de Hoofdstraat in zijn woonplaats tegen een geparkeerde vrachtauto aan. De brandweer knipte de auto open om te man te kunnen bevrijden. Hij is met gezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht. Van de man is een bloedproef afgenomen.

Groningen: tippelaarster bekeurd
Een 33-jarige inwoonster van Groningen is gistermiddag bekeurd voor het tippelen op de Verlengde Visserstraat in Groningen Zij bleek tevens nog vijf weken hechtenis tegoed te hebben. Ze is direct na verhoor overgedragen aan justitie.

Groningen: verwarde vrouw op Hoofdstation NS
De politie heeft gisteravond vanaf het hoofdstation van de NS in Groningen een 37-jarige vrouw uit Sneek meegenomen naar het politiebureau omdat ze pogingen ondernam om voor de trein te springen De vrouw maakte een zeer verwarde indruk en begaf zich daadwerkelijk op de rails. Toen ze daar door de politiemensen vandaan werd gehaald verzette ze zich. De vrouw is overgedragen aan de hulpverleningsdienst.

Groningen: verwarde man aangehouden
De politie heeft gistermiddag op de Roderwolderweg een man van Kongolese afkomst aangehouden, nadat hij voor zichzelf en anderen gevaarlijk gedrag vertoonde. De politie werd getipt dat de man zich lopende op de A7 bevond. Bij nader onderzoek bleek dat hij inmiddels op de Roderwolderweg liep. Enige communicatie met hem was niet mogelijk. Onderzoek aan het politiebureau leerde, dat het om een asielzoeker ging die uitgezet zou worden naar Frankrijk. Hij was vorige maand daartoe ondergebracht in het uitzetcentrum in ter Apel. Gedurende zijn verblijf echter werd hij ontslagen uit de procedure waardoor hij op straat kwam te staan. De man raakte aan het politiebureau dusdanig over zijn toeren dat hij onder psychiatrische toezicht werd gesteld.

Haren: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg zijn gistermorgen 290 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 30 te hard. De hoogst genoteerde reed 76 km/u. Ter plaatse gold een maximum snelheid van 50 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844