Politiebericht Flevoland: district Zuid 5-01-2001 Dagelijkse persberichten
stafdienst communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Verdachte steekpartij aangehouden
ALMERE De 38-jarige man die ervan wordt verdacht zijn ex-vrouw te hebben neergestoken, is na intensief onderzoek vannacht door het politiekorps Gelderland-midden aangehouden. Hij was, nadat hij maandagmiddag zijn ex-vrouw met messteken om het leven had gebracht, voortvluchtig. De politie heeft hem ingesloten voor nader verhoor en vervolgt het onderzoek.

Aanhouding verdachten woninginbraak
ALMERE De politie heeft gisteren vier verdachten in verzekering gesteld op verdenking van inbraak, diefstal en heling. Twee Almeerders van 28 en 25 jaar, een 30-jarige vrouw uit Purmerend en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zouden verantwoordelijk zijn voor de woninginbraak en autodiefstal 30 december aan de Venloweg in Almere. Ze werden woensdagnacht in Den Bosch in de gestolen auto aangehouden en donderdagochtend overgebracht naar het politiebureau in Almere. De auto en de gestolen goederen die in het huis van een van de verdachte werden aangetroffen, zijn in beslag genomen.

Rijden onder invloed en doorrijden na ongeval
ALMERE De Almeerse politie heeft donderdagavond op de Randstaddreef een 37-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding. De politie werd getipt door collegas uit Putten. De man veroorzaakte daar een aanrijding, negeerde een stopteken en reed door naar Almere. De verdachte reageerde in eerste instantie op het stopteken van de Almeerse politie en zette zijn auto aan de kant. Echter, op het moment dat de agenten wilden uitstappen, probeerde hij weg te rijden, schuurde langs de politieauto en kwam uiteindelijk tot stilstand. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,6 (715 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is ter ontnuchtering ingesloten.