Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
XTC-laboratorium ontmanteld

ZEIST Half december heeft de politie van het district Binnensticht een XTC laboratorium in een buitengebied van Zeist west. Hierbij werden twee verdachten aangehouden.

Op 12 december heeft de politie naar aanleiding van tips een onderzoek ingesteld in een woning. In de woning troffen zij twee mannen aan: een 25-jarige Pool en de 34-jarige huurden van de woning. Beide mannen zijn aangehouden en zitten nog steeds vast. Zij hebben niet bekend.

XTC-laboratorium ontmanteld

In de woning trof de politie een professioneel opgezet XTC laboratorium met diverse grondstoffen, verpakte XTC tabletten en enkele wapens aan. In totaal werden de volgende goederen in beslag genomen: vijf vuurwapens, een paintballwapen, munitie, een kogelvrij vest, administratie, circa 9 kilo verpakte en enkele honderden losse XTC tabletten, meer dan 12 kilo MDMA poeder (basis van XTC-pillen), drie liter MDMA vloeistof, meerdere jerrycans en vaten met grondstoffen en een tabletteermachine met stempels.

Het totaal zou op de Amerikaanse markt een waarde van rond de tien miljoen hebben opgebracht. Van alle stoffen zijn monsters genomen die onderzocht worden in het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk. De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer personen aangehouden zullen worden in deze zaak.

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Utrechtseweg heeft de politie donderdagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen half acht en kwart over negen werden 400 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de Utrechtseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.

Verdachten mishandeling aangehouden
ZEIST Het RAG-team (Repressieve Aanpak Geweld) van de politie Binnensticht heeft op woensdag 3 januari twee verdachten aangehouden die op nieuwjaarsnacht een 17-jarige jongen en zijn vriend op de Bergweg hebben mishandeld en beroofd. De mannen, 19 en 20 jaar uit Zeist hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Zij worden vrijdag 5 januari voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.