Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.55 uur`
Vernieler aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagochtend, omstreeks twaalf uur, werd een 17-jarige jongen uit Soesterberg aangehouden nadat hij een verkeersbord had vernield. Surveillerende agenten zagen de jongen lopen op de Utrechtsestraat met het bord in zijn hand. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en afgifte van het verkeersbord kon de jongenman het bureau weer verlaten. Hij zal binnenkort via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Openstaande boetes

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend, omstreeks een uur, werd een 38-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op de Zangvogelweg. Met de auto van de man was alles in orde. Onderzoek wees echter uit dat de man nog een aantal boetes had openstaan van meer dan 1600 gulden. De man werd aangehouden en in ingesloten. Als de man zijn boetes heeft betaald kan hij het bureau weer verlaten.

Verwarde man

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend, omstreeks vier uur, werd een 26-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij een ruit had vernield. Een getuige zag dat de man een ruit ingooide van een school gelegen aan de Brouwerstunnel. Het signalement werd doorgeven en agenten troffen de man aan op de Asch van Wijckstraat. De man bekende de ruit te hebben vernield om aandacht te trekken. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man was psychisch onstabiel.