HP en Nokia bieden veiligheid op de mobiele markt
De Nokia Activ Server beschermt infrastructuur van binnenuit en van buitenaf

Amstelveen, 5 januari 2001 - Hewlett-Packard en Nokia integreren hun beveiligingstechnologieën tot een van de veiligste WAP-oplossingen op de markt. De HP Praesidium Virtualvault beveiligingssoftware wordt vanaf nu geleverd met de Nokia Activ server. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers veilig, snel, draadloos en eenvoudig transacties uitvoeren.

De geïntegreerde Nokia Activ Server is een oplossing die eenvoudige en open interoperabiliteit biedt tussen de belangrijkste componenten. Het koppelt de organisatie aan zijn omgeving om op veilige wijze content te leveren aan mobiele gebruikers. De oplossing omvat onder meer
HP Virtualvault, een technologie die op dit moment webapplicaties en -transacties beschermt bij meer dan 125 financiële instellingen in 24 landen, waaronder de top vijf in Amerika en Japan.

De Nokia WAP-server is de meest erkende WAP-server ter wereld. De server zorgt ervoor dat content en diensten op web-, intranet- of extranetservers beschikbaar zijn op mobiele handsets die geschikt zijn voor WAP. Meer informatie over de Nokia WAP-server is te vinden op http://www.nokia.com/corporate/wap.

Nokia Internet Communications heeft een hoofdkantoor in Mountain View, Californië. Het bedrijf levert oplossingen voor Network Security, Virtual Private Network en Wireless Software. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van zakelijke (beheerde) netwerken van service providers. Nokia wil de beleving van eindgebruikers verbeteren door persoonlijke, veilige transacties mogelijk te maken op mobiele apparatuur.

Nokia
Nokia is wereldwijd marktleider in mobiele communicatie. Ervaring, innovatie, gebruiksgemak en veilige oplossingen maken de organisatie tot toonaangevend leverancier van mobiele telefoons en van mobiele, vaste en IP-netwerken. Nokia maakt internet mobiel en creëert hiermee nieuwe mogelijkheden voor organisaties en individuen. Nokia is genoteerd aan zes grote beurzen.

HP e-Security
HP's Internet Security Solutions Division levert producten, oplossingen en diensten voor e-security. Deze zorgen ervoor dat ISP-, ASP- en internetapplicaties sneller, veiliger, soepeler en goedkoper diensten kunnen uitvoeren. De HP Praesidium productportfolio omvat veilige webserver-platforms (Virtualvault, Webenforcer), webtoegang en authorisatie (Domainguard), extranet Virtual Private Networks (VPN's) en firewalls. De meeste HP Praesidium-producten draaien op systemen van HP en Microsoft. De HP Global Security Practice biedt de professionele expertise die nodig is om systemen te beoordelen en klanten te adviseren over de producten en diensten die zij nodig hebben om hun waardevolle technologische infrastructuren te beveiligen. Meer informatie is te vinden op http://www.hp.com/security.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige
e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

HP-UX versie 10.20 en later en HP-UX versie 11.0 en later (zowel in 32- als 64-bit configuratie) op alle HP 9000 computersystemen zijn OpenGroup UNIX 95 merkproducten

Contactpersoon voor de redactie:
(