Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 5-01-2001 Persberichten district Maastricht (11.00 uur, JvK). vrijdag 5 januari 2001

Maastricht, winkeldiefstal De politie van Maastricht heeft donderdagmiddag drie mannen uit Eindhoven in de leeftijd van 17 tot 29 jaar, aangehouden wegens winkeldiefstal. Het drietal werd in een televisiezaak aan het bat op heterdaad betrapt bij het wegnemen van meerdere apparaten. Zo werd door een van hen vanachter de toonbank een reeds verkochte videocamera te zijn weggenomen. Bij de andere twee werd een gloednieuwe videocamera in verpakking aangetroffen en enkele mobiele telefoons. Ook was het drietal in het bezit van een vermoedelijk gestolen aktenkoffer. Tijdens hun fouillering kwamen nog meerdere vermoedelijk gestolen goederen op de proppen waaronder juwelen met de prijskaartjes er nog aan, waarde ca. 1000 gulden.
De drie mannen werden aangehouden en ingesloten. Ze werden in verzekering gesteld.

Maastricht, wandelaar bestolen.
Een 23-jarige inwoner van Maastricht werd donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Franciscus Romanusweg door twee onbekend gebleven jongeren van een sporttas met inhoud beroofd. De man had kort tevoren een aldaar gelegen fitness centrum verlaten en liep naar de St. Servaasbrug toen hij vanachteren werd benaderd door een jongen die in het voorbijgaan de sporttas los trok. De dief sprong achterop een brommer die tegelijkertijd langsreed en verdween.

Maastricht, snelheidscontroles
Bij twee snelheidscontroles in Maastricht-west werden donderdagavond 212 automobilisten betrapt op hardrijden. De controles vonden tussen 17.30 uur en 22.00 uur plaats aan achtereenvolgens de Brusselseweg en de Malbergsingel.

Maastricht, man steelt bouwmaterialen
Een oplettende getuige zag vrijdag omstreeks 01.00 uur dat een dief bouwmaterialen wegnam vanaf een nieuwbouwwoning aan de Koninksemstraat in de wijk Hazendans. De getuige belde de politie. Op de Hazendanslaan werd de betreffende auto aangetroffen met daarin een tiental houten balken. De dief, een 34-jarige inwoner van Maastricht werd, aangehouden.

Eijsden, dronken brokkenpiloot
Een 49-jarige inwoner van Eijsden vloog vanmorgen omstreeks 01.00 uur op de Emmastraat met zijn auto door de bocht, ramde daarbij een verkeerspaal en reed vervolgens een weiland in om enkele tientallen meters verderop tot stilstand te komen. De man verkeerde onder invloed van drank (bijna 2,0 promille). Gezien de hoeveelheid alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Eijsdenaar werd ter ontnuchtering ingesloten. Zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en valse kentekenplaten te hebben.

Maastricht, inbraken
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Spinetlaan door een ruitje van de voordeur in te tikken. Vanmorgen kreeg de bewoner de verrassing van zijn leven toen hij de inbraak ontdekte. De televisie, videorecorder en geluidsinstallatie werden gestolen.

Afgelopen nacht werd ingebroken in twee winkels van het buurtwinkelcentrum De Leim in Heer. In beide gevallen werd met een stoeptegel de glazen toegangsdeur ingegooid om binnen te komen. Uit een kinderzaak verdween een oude houten kassa met daarin wat wisselgeld. Uit de plaatselijke brasserie werd een kelnersbeurs met daarin wisselgeld gestolen.

Maastricht, project veilig op de fiets
Vanmorgen vond op de Limburglaan (onder de Kennedybrug) een verkeerscontrole plaats in het kader van de actie veilig op de fiets. Daarbij werden ongeveer 120 tweewielers fietsen en brom- en snorfietsen- gecontroleerd. Een derde (37) van de gecontroleerde tweewielers bleken niet in orde te zijn voor wat betreft de verlichting en reflectoren. De bestuurders krijgen een week de tijd om een en ander in orde te maken, anders volgt er een bekeuring. Eén fietser kreeg meteen al een bon van 50 gulden omdat hij zonder licht reed. De verlichting van zijn fiets was in orde maar stond niet ingeschakeld. Als reden gaf hij op: Dat fietst zo zwaar.