Politiebericht Brabant-Noord: Uden 4-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

AUTO WEG

Op de Meester van Coothstraat in Uden is woensdagmiddag een auto gestolen. Het betrof een Ford Transit, kenteken VN-GS-59.

INBRAKEN IN BOEKEL

Woensdagavond werd in Boekel in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Helfrichstraat verdween een onbekend geldbedrag. In de Julianastraat werden uit een woning enkele gouden sieraden weggenomen. De dader kwam binnen na het verbreken van een deur en een raam.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Bij een eenzijdig ongeval woensdagavond op de Erpseweg in Boekel is een 37-jarige vrouw uit Den Bosch gewond geraakt. De Bossche verloor in een bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en belandde met haar auto in een weiland. De vrouw is met nekletsel opgenomen in het ziekenhuis in Veghel.

COMPUTER WEG

Bij een inbraak donderdagmorgen vroeg in een bedrijfspand aan de Amert in Veghel is een computer weggenomen. De waarde ervan is niet bekend. De dader forceerde een ruit om binnen te komen. Afgelopen nacht kreeg ook een winkel aan het Udense Mondriaanplein ongewenst bezoek. Na het verbreken van een deur nam de dader klein geld weg. Een tweede winkel aan het plein had alleen braakschade.

CONTAINER IN BRAND

Op de Schepenhoek in Uden is vanmorgen brand ontstaan in een kledingcontainer. Onbekenden hebben de kleding in de container in brand gestoken. Daardoor is de kleding onbruikbaar geworden en ontstond er vernieling aan de container. De schade bedraagt f.1.000,-De eigenaar van de container heeft aangifte van brandstichting gedaan.

VEGHELAAR DOET VALSE AANGIFTE

Een 16-jarige jongen uit Veghel is door de politie gehoord over het doen van valse aangifte. De Veghelaar beschuldigde op 25 oktober middels een aangifte enkele andere Veghelaren van het feit dat hij mishandeld was en middels SMS-, e-mailberichten en brieven bedreigd werd. De feiten zouden op verschillende data in oktober zijn gepleegd. Naar aanleiding van deze aangifte stelde de politie een onderzoek in. Op 16 november werd een 17-jarige plaatsgenoot van de aangever aangehouden. Hij bekende samen met een groep jongeren de jongen een keer te hebben geslagen, maar verklaarde tevens zich niet schuldig te hebben gemaakt aan bedreigingen. Nadat de 16-jarige de bedreigingen halsstarrig volhield en daarover aanvullende verklaringen aflegde, werden op 29 november een 15- en een 16-jarige jongen uit Veghel over deze feiten gehoord. Ook zij verklaarden niets van de bedreigingen af te weten. Uiteindelijk bekende de aangever, nu verdachte, dat hij een groot deel van zijn verklaringen verzonnen had en de brieven, SMS-berichten en e-mails zelf in scene te hebben gezet. Uit angst dat zijn aangifte niet serieus werd genomen had hij een aantal zogenaamd gepleegde strafbare feiten zelf verzonnen. Voorts bleek dat de Veghelaar uit jaloezie een verklaring had afgelegd tegen een van de Veghelse jongens, omdat deze laatste chatcontacten onderhield met zijn vriendin. De betreffende jongens en de politie/justitie beraden zich nog over eventueel te ondernemen stappen.