Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 5-01-2001
1e Persbericht 5 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagavond tussen 18.00 en 20.45 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Van de 2540 gecontroleerde voertuigen reden er 198 te snel.

Eindhoven: Mishandeling
Donderdagavond rond 21.30 uur is op de Oirschotsedijk in het Opvangcentrum voor Asielzoekers een 27-jarige man aangehouden. Hij had een 41-jarige vrouw in het centrum mishandeld. De vrouw liep daarbij een gezwollen neus, diverse bloeduitstortingen en kneuzingen op. Ze is door de GGD behandeld. Bij de man werd in een van zijn schoenen een paspoort gevonden van iemand met een andere identiteit. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding tot de mishandeling was is bij de politie nog niet bekend.

Eindhoven: Beroving
Een 42-jarige man uit Eersel is donderdagavond rond 22.00 uur op de Leenderweg beroofd van zijn gsm en portemonnee met ongeveer f. 1700,-. Het slachtoffer had zijn auto aan de kant gezet voor een sanitaire stop. Kort daarna hoorde hij een auto stoppen en stonden er twee mannen achter hem. Een dreigde met een mes en de ander met een vuurwapen. In de auto zat een derde man te wachten. De twee daders vroegen hem iets in een voor het slachtoffer onverstaanbare taal. Zijn gsm werd van zijn riem getrokken en een van de daders pakte de portemonnee bij het slachtoffer uit zijn broekzak. Het slachtoffer is de daders met zijn auto tot aan de A10 in Amsterdam blijven volgen maar raakte ze daar kwijt, omdat ze de verkeerslichten bleven negeren.

Eindhoven: Amokmakers aangehouden
Vrijdagmorgen rond 2.00 uur zijn op het Stratumseind een 21-jarige en een 22-jarige man uit Beek en een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Een van hen kreeg van politieagenten een bekeuring omdat hij een glas dat hij had meegenomen bij een café niet terug wilde zetten. De twee anderen probeerden het de agenten onmogelijk te maken de bekeuring uit te schrijven. Toen ze werd gemaand te vertrekken weigerden ze dat en een van de drie duwde een agent weg. Hij werd aangehouden maar verzette zich hevig. De twee anderen keerden zich ook tegen de politie. Met behulp van enkele ter assistentie gekomen politiemensen werden de drie aangehouden. Ze zijn op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Controle fietsverlichting
Donderdagavond heeft de politie op de Geldropseweg, de St Jorislaan en de Gabriel Metsulaan speciaal gecontroleerd op fietsverlichting. Eenentwintig fietsers die hun verlichting niet in orde hadden gingen op de bon.

Geldrop: Poging woninginbraak
Donderdagavond rond 21.30 uur is geprobeerd in te breken in een woning aan het Morgenland in Geldrop. De dader boorde twee gaatjes in een kozijn en wist zo een raam te openen. De bewoonster hoorde op een geven moment een raam klapperen en waarschuwde de politie. De inbreker was bij de komst van de politie al verdwenen. De bewoners missen geen spullen.

Geldrop: Auto-inbraken
In de nacht van donderdag op vrijdag is in Geldrop op vier plaatsen in autos ingebroken. In alle vier de gevallen werd het autoportier grof opengebroken en de inbrekers gingen in drie gevallen aan de haal met de autoradio Cd speler en Cd-tjes die in de autos lagen. Twee autos stonden op de Eikelaar en eentje op de Beukelaar geparkeerd. Bij een auto die op de Hazelaar stond werd een autoradiocassetterecorder en een gsm gestolen.

Westerhoven: Auto-inbraak
Donderdagavond is ingebroken in en geparkeerde bedrijfsauto aan de Koolakkers in Westerhoven. Het slot van de achterklep werd geforceerd en de daders gingen aan de haal met een tegelsnijder en een staafmixer voor in de bouw.

Westerhoven: Inbraak woning
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Kempervennendreef in Westerhoven. De inbreker probeerde eerst een schuifpui open te breken en toen dat niet lukte werd een raam opengebroken. Er is voor enkele tientjes aan vreemde valuta en een horloge gestolen.

Gemert: Inbraak auto
Donderdagavond is ingebroken in een auto die op het Heijtsveld stond geparkeerd. Een portierslot werd geforceerde en de radioCd-speler en 10 Cds zijn door de inbreker meegenomen.

Budel: Inbraak woning
Vrijdagmorgen rond 2.30 uur is ingebroken in een woning aan de Markt in Budel. Het slot van een deur werd kapotgebroken. De bewoners en gasten die op de bovenverdieping van het pand waren hoorden een deur dichtslaan en namen polshoogte. De daders waren al weg. Een aantal boodschappen ( schoenen en tassen t.w.v. f. 7000,-) die de gasten beneden hadden neergezet waren door de dieven meegenomen.