PERSBERICHT

Datum5 januari 2001
Nummer002

BUHRMANN VERSTERKT POSITIE ZELFKLEVENDE RECLAMEMATERIALEN IN BELGIË

Buhrmanns dochteronderneming Epacar NV te Kontich, België, heeft overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Erivier NV, gevestigd in Deinze (B), een groothandel in zelfklevende reclamematerialen. Epacar is reeds actief op deze markt met haar dochter Triton.

Erivier distribueert zogeheten adhesive display producten (basismateriaal voor uithangborden van kunststof, grote posters en billboards en reclames op etalageruiten, autobussen en vliegtuigen). Dit is een snelgroeiende markt die goed renderend is. Het bedrijf heeft zes medewerkers en een omzet van EUR 2 miljoen op jaarbasis.

De overname past goed in Buhrmanns strategie die erop is gericht succesvolle ondernemingen over te nemen in markten met producten met een hoge toegevoegde waarde. Buhrmann is op het gebied van adhesive display producten reeds actief in Engeland, Ierland, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg.

Epacar is onderdeel van Buhrmanns Paper Merchanting Divisie en is actief op de Belgische en Luxemburgse markt. De divisie heeft ruim 5.000 medewerkers en een jaarlijkse omzet van meer dan EUR 2,5 miljard.