Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 5-01-2001 Persberichten district Sittard
vrijdag 5 januari 2001

District Sittard

Sittard: verkeerscontrole
Afgelopen woensdag heeft de politie op diverse plaatsen in Sittard bij een algemene verkeerscontrole een elftal voertuigbestuurders bekeurd. De overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse maximum toegestane snelheid, het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs tot het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Sittard: hennepkwekerij
Bij een controle in een woning aan de Jan Steenstraat in Sittard heeft de politie afgelopen donderdagmorgen een hennepkwekerij opgeruimd. In de woning werden op een kamer ruim 110 hennepplanten en de nodige apparatuur voor de kweek hiervan aangetroffen. De planten en apparatuur (6 groeilampen, 6 transformatoren, 3 ventilators, afzuiginstallatie, e.d.) werden in beslag genomen door de politie. Ook kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter was geknoeid en heeft energiemaatschappij Essent ingeschakeld. De politie maakt proces- verbaal op tegen de bewoonster (die op het moment van de controle niet thuis was).

Beek/ Born: verkeerscontrole
Bij een algemene verkeerscontrole afgelopen donderdagmorgen heeft de politie 9 voertuigbestuurders bekeurd voor het foutief parkeren. De verkeerscontrole werd op verschillende plaatsen in Beek gehouden. ( Aan de Drie Heren, Margrietstraat en de Wethouder Sangerstraat) Tijdens controle op de Aldenhofweg in Born afgelopen donderdagmorgen heeft de politie een tiental voertuigbestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Susteren: aanrijding met letsel
Afgelopen donderdagmiddag, omstreeks 14.00 uur, is een 50- jarige automobiliste uit Susteren gewond geraakt bij een aanrijding op de Molenlaan in Susteren. Een 52- jarige automobilist uit Sittard reed over de Swentiboldstraat en verleende geen voorrang aan de vrouw, die over de Molenlaan naderde. De twee voertuigen kwamen vervolgens met elkaar in botsing. Het slachtoffer is met letsel aan bekken, been, schouder en hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Stein: straatroof
Een 75- jarige vrouw uit Geleen is afgelopen woensdagavond, omstreeks 23.00 uur, het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw liep over de Heerstraat in Stein toen ze tegen een onbekende man aanbotste. De man (ongeveer 18- 22 jr, lengte 1.70- 1.80 m, normaal postuur, donker haar en een blauwe gebreide muts en lange witte jas dragend) beval de vrouw vervolgens haar handtas af te geven. Terwijl de vrouw de handtas vasthield, rukte de onbekende verdachte de tas uit haar handen en ging er vandoor op een witte bromfiets. In de tas zaten een bril, een doosje met kienfiches en een portemonnee met een onbekend geldbedrag. De vrouw deed aangifte van de straatroof bij de politie.

Sittard: winkeldiefstal
Afgelopen donderdagmiddag, omstreeks 15.00 uur, is een 58- jarige man uit Stein betrapt bij een winkeldiefstal in een winkel aan de Dr. Nolenslaan in Sittard. De verdachte had een rolletje tape ter waarde van fl. 8,- gestolen en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. Het alarm ging echter af, waarop winkelpersoneel de verdachte heeft aangehouden. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de verdachte de gelegenheid een geldboete te betalen.

Susteren: inbraak woning
Afgelopen donderdagavond is ingebroken in een woning aan de St. Barbarastraat in Susteren. De inbrekers hebben via de brievenbus de voordeur geopend en hebben zich zo toegang tot de woning verschaft. Er werden een geldbedrag en sieraden gestolen. De benadeelde bewoner deed aangifte van de inbraak bij de politie.

Beek: inbraak woning
In een woning aan de Prins Mauritslaan in Beek is afgelopen donderdag ingebroken. Door vernieling van een raam aan de achterzijde zijn de inbrekers de woning binnen gedrongen. De gehele woning werd vervolgens doorzocht. De inbrekers gingen er vandoor met sieraden en een fotocamera. Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie.

Geleen: onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, omstreeks 00.50 uur, op de Geleenbeeklaan in Geleen bleek dat een 27- jarige man uit Stein onder invloed van alcohol zijn voertuig had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had (ruim 3 maal zoveel als wettelijk toegestaan). De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces verbaal op tegen de verdachte.

Sittard: liftbrand
Omstreeks 20.15 uur, gisteravond kreeg de politie een melding van een brand in de Eisenhowerstraat in Sittard. Bleek dat brand was ontstaan in een lift van een flatgebouw. De brandweer was snel terplaatse en heeft de brand geblust. Twee bewoners van het flatgebouw werden door ambulancepersoneel terplaatse behandeld (wegens klachten aan de luchtwegen). Zij behoefden niet naar het ziekenhuis te worden over gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand.

Sittard: inbraak woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Janekersvaart in Sittard. De inbrekers hebben een deur aan de achterzijde geforceerd en zijn zo de woning binnen gedrongen. Er werden enkele bankpasjes en een geldbedrag gestolen. De benadeelde bewoner deed aangifte van de inbraak bij de politie.

Elsloo: inbraak winkel
In een winkel aan de Stationstraat in Elsloo is afgelopen nacht ingebroken. De inbrekers hebben een poort aan de achterzijde vernield en zijn vervolgens het pand binnen gedrongen. Eenmaal binnen werd uit een kluis, waarvan men de sleutel had weten te bemachtigen, een nog onbekend geldbedrag gestolen. De benadeelde winkelier deed aangifte van de inbraak bij de politie.

Beek: inbraak bedrijf
Afgelopen donderdag- op vrijdagnacht is ingebroken in een bedrijf aan de Prins Mauritslaan in Beek. Door forcering van een deur aan de voorzijde zijn de inbrekers het pand binnen gedrongen. Uit het pand werden een viertal computers gestolen met bijbehorende beeldschermen. Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie.