Politiebericht Brabant-Noord: Uden 5-01-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

Afgelopen nacht heeft de politie op de Deken van Miertstraat in Veghel een 19-jarige automobilist uit die plaats aangehouden omdat hij onder invloed reed. De Veghelaar kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

C.D.SPELER GESTOLEN

Medewerkers van een beveiligingsbedrijf zagen rond middernacht op de Kennedylaan in Veghel twee mannen lopen die zich verdacht gedroegen. Het tweetal verschool zich in de bosjes toen zij de beveiligingsmensen zagen. Na de komst van de politie bleek dat de beide mannen in de bosjes een nieuwe autoradio-c.d.speler hadden verstopt. Na aanhouding verklaarde het tweetal tijdens het verhoor dat zij het apparaat hadden gestolen uit een bedrijf aan de Huijgensweg in Veghel alwaar de beide verdachten donderdagavond hadden gewerkt. De mannen, Udenaren van 19 jaar oud, zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

KRATTENDIEF AANGEHOUDEN

De politie heeft donderdagavond op de Botermarkt in Uden een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groepje van drie jongens, dat, toen zij enkele surveillerende agenten zagen, de benen nam. Daarbij liet het drietal een aantal kratten met lege frisdrank flessen vallen. Na onderzoek bleek dat de krat afkomstig was van een supermarkt aan de Losplaats in Uden. De winkel mist nog meer kratten; de politie stelt een onderzoek in. Ook deze verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

AUTO GESTOLEN

Vanmorgen verdween op de Markt in Uden een paarse Toyota Carina, kenteken HZ-BH-46. De waarde van het voertuig bedraagt ruim f.40.000,--.