Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 5-01-2001 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEFSTAL (Vlijmen)

Donderdagmiddag is in een winkel aan de Achterstraat in Vlijmen een 61-jarige inwoner van Drunen aangehouden op verdenking van diefstal van een snoeischaar ter waarde van f. 49,95. De man kreeg een geldboete opgelegd van f. 240,00.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag werd via observatiescameras waargenomen dat een 66-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch in een winkel aan de Helftheuvelpassage in haar woonplaats enkele winkelgoederen in haar tas stopte en vervolgens niet afrekende. De goederen hadden een totale waarde van f. 13,66. De vrouw kreeg een geldboete opgelegd van f. 240,00.

COMPUTER GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Een onbekend gebleven man heeft donderdagavond kans gezien uit een bedrijf aan de Weegschaal in s-Hertogenbosch een draagbare computer weg te nemen. Hij was het bedrijf binnen gelopen en toen hij door aanwezig personeel werd aangesproken vertelde hij dat hij een schoonmaakster op kwam halen. Hij vroeg of hij binnen kon blijven wachten. Korte tijd later was de man verdwenen alsmede de computer.

VERKEERSCONTROLES (Drunen)

Donderdagavond tussen 20.15 uur en 22.00 uur zijn er op diverse locaties in Drunen verkeerscontroles gehouden. Er werden ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. Tegen achttien bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor feiten als te hard rijden, niet dragen van de autogordel, het onterecht voeren van mistlicht en het hebben van een geblindeerde zijruit. Tweeëndertig bestuurders hebben een blaastest afgelegd. Op de Duinweg in Drunen is een 42-jarige inwoner van s-Hertogenbosch gecontroleerd naar aanleiding van zijn rijgedrag. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij naamscontrole bleek verder dat de man nog een aantal onbetaalde geldboetes (totaal-bedrag f. 5.225,00) open had staan. Hij is, omdat dit bedrag niet werd voldaan, ingesloten in het politiebureau in s-Hertogenbosch.

HENNEPKWERKERIJ OPGEROLD (Drunen)

Donderdagmiddag is in een bij een woning aan de Sportlaan in Drunen behorende schuur een professioneel opgezette hennepkwekerij opgerold. De bewoners, een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw zijn aangehouden en gehoord. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Er zijn 116 hennepplanten, 18 assimilatielampen en een groot aantal andere materialen in beslag genomen.

AANRIJDING MET GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond zag een getuige dat er op de Kooikersweg in s-Hertogenbosch een personenauto tegen een lantaarnpaal reed. De bestuurder stapte uit en ging er te voet vandoor. De politie nam poolshoogte en ontdekte dat de auto, een Subaru Jumbo, van diefstal afkomstig was. Het voertuig was eerder op de avond weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch.

15-JARIGE AUTOBESTUURDER (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag reed een 15-jarige jongen uit Sint Michielsgestel met een personenauto over de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. Hij bleek de auto zonder toestemming van zijn moeder te hebben meegenomen. De jongen en de auto zijn aan de moeder afgegeven.

VRACHTAUTO GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf een bedrijfsterrein aan de Ketelaarskampweg in s-Hertogenbosch een vrachtauto (trekker) gestolen.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben enkele getuigen kans gezien om een 53-jarige man uit Vught aan te houden en over te dragen aan de politie. De man wordt verdacht van vernieling van een ruit van een winkel aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch. Hij is ingesloten.

BRANDSTICHTING (s-Hertogenbosch)

In de nacht van donderdag op vrijdag is er brand gesticht in een buurthuis aan het Potgieterhof in s-Hertogenbosch. De beheerder en enkele bestuursleden konden het vuur zelf doven. Vermoedelijk heeft men eerst met een steen een ruit kapot gegooid en daarna het gordijn in brand gestoken. Ook in nieuwjaarsnacht werd het gebouw getroffen door vandalen. Toen werden er zeven ruiten ingegooid.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR EN BEZIT VERDOVENDE MIDDELEN (Rosmalen)

In de nacht van donderdag op vrijdag controleerde de politie op de Cerberusstraat in Rosmalen een 20-jarige in die plaats wonende automobilist. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en werd aangehouden. Toen de agenten hem aan een veiligheidsfouillering wilden onderwerpen zette de verdachte het op een lopen. Tijdens zijn vlucht probeerde hij over een heg te springen maar vergiste zich in de hoogte daarvan. De man kwam op een grasveld ten val en kon alsnog worden overmeesterd. Hij bleek in het bezit te zijn van een 20-tal kleine plastic zakjes met cocaine