Gemeente Noordwijk


BRAND IN BASISSCHOOL ZEEHONK

Noordwijk 29 december 2000

Afgelopen nacht ( 28 op 29 december) heeft er een brand gewoed in de protestants christelijke basisschool Zeehonk aan de Julianastraat 11 in Noordwijk aan Zee. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De brandmelding kwam binnen om 5.05 uur en om 5.10 uur was het Noordwijkse brandweerkorps ter plaatse. Dit heeft bij de bestrijding van de brand ondersteuning gekregen van de korpsen uit Katwijk en Rijnsburg. Om 7.20 uur was de brand onder controle.

Naar de oorzaak van de brand verricht de politie recherche-onderzoek. Daarover kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.

Een groot gedeelte van de school is verloren gegaan. Verder is er in het gebouw aanzienlijke rook- en waterschade ontstaan. Uit veiligheidsoverwegingen is een aantal bewoners van omliggende panden gedurende de brand geëvacueerd. Sedert vanmorgen kunnen zij weer in hun woning terugkeren.

Vandaag wordt het schoolgebouw dichtgetimmerd en met bouwhekken afgezet, zodat het niet toegankelijk is. Ook worden in het gebouw de maatregelen genomen die nodig zijn om mogelijk gevaar van gedeeltelijke instorting weg te nemen. De politie zal in de buurt extra surveilleren. Dit zal ook het geval zijn tijdens de oudejaarsnacht.

Het staat vast dat de 212 leerlingen aan het einde van de kerstvakantie op 8 januari a.s. niet in hun school terecht kunnen. Op dit moment wordt voor de acht groepen gezocht naar mogelijkheden van opvang elders.

Communicatie gemeente Noordwijk

Tel. 071-3660451