Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

16:41 vrijdag 5 januari 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Daders ontploffing brievenbus aangehouden

MEPPEL. De politie heeft de daders van het met een gevaarlijke lawinepijl laten ontploffen van een brievenbus aan de Marktstraat in Meppel aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Steenwijk van 30, 32 en 37 jr.. De 32 jr. man gaf toe dat hij de lawinepijl in de brievenbus had gestopt. De mannen werden afgelopen woensdag aangehouden en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met overtreding van o.a. art. 141 (openlijke geweldpleging), 157 (veroorzaken ontploffing) en 170 (vernieling gebouw met gemeen gevaar voor goederen/of personen) van het Wetboek van Strafrecht. Op deze feiten staat een straf van ten hoogste vijftien jaar of een geldboete van maximaal f. 100.000,-. In de avond van dinsdag 12 december ontplofte op de Markstraat in Meppel een brievenbus van de PTT. Hierdoor werd de gehele brievenbus (schade ongeveer f. 3000,-) vernield. Ook sneuvelden enkele ruiten (schade geschat op ongeveer f. 1000,-). Door de enorme kracht van de explosie werd een omwonende, die toevallig net buiten stond, omver geblazen. De man raakte niet gewond.
Het buurtonderzoek en reacties naar aanleiding van de publiciteit leverde informatie op die leidde naar deze verdachten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ze eerder op de avond op het Prinsenplein nog twee lawinepijlen hebben afgeschoten. Deze veroorzaakten, voor zover bekend, geen schade.


*
Auto-inbrekers aangehouden

EMMEN. De politie in Emmen hield in de nacht van donderdag op vrijdag, op het Willinkplein in die plaats, een 21 jr. man uit Emmen en een 24 jr. man uit Coevorden aan. De politie stelde een onderzoek in na een melding over twee verdachte mannen die rondsnuffelden bij autos. De mannen doken weg bij de komst van de politie. Ze hadden gereedschap bij zich en o.a. een autoradio. De mannen hebben inmiddels bekend dat ze in de afgelopen nacht in het centrum van Emmen hebben ingebroken in vijf autos. Tot vanmiddag hadden echter nog maar een aantal eigenaars aangifte gedaan. De politie verzoekt benadeelden zo snel mogelijk aangifte te komen doen. De aangehouden mannen zijn vandaag in verzekering gesteld. Ze worden verdacht van nog meer autokraken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe