Afzender: wandeling@kro.nl

Contactpersoon: Tom Dirks

Open Kaart nieuw spel KRO De Wandeling

Datum: 5 + 7 januari 2001

Uniek 'spel' met 3 routes en 36 vragen:
KRO De Wandeling: tijd om Open Kaart te spelen.

'De vrolijke herberg. Op sommige plaatsen voel je je thuis en op je gemak zodra je er komt ... Wie/wat heb je nodig om je ergens thuis te voelen?', 'Het mes. Wil je een survivaltocht kunnen overleven, dan zijn er een paar dingen die je bij je moet hebben ... Welke karaktereigenschappen helpen jou goed door het leven?' en 'De nar ... Je wordt uitgenodigd om de rol van nar op je te nemen. Durf jij jezelf bloot te geven?' Drie voorbeelden uit het nieuwe 'spel' Open Kaart van KRO De Wandeling.

Het is tijd om Open Kaart te spelen vindt de redactie van KRO De Wandeling en daarom introduceert het tv-programma een nieuw 'spel'. Open Kaart bestaat uit 36 kaarten met levens- en gewetensvragen, verdeeld over 3 routes: een pelgrimstocht, een survivaltocht en een queeste. Op iedere kaart staat een thema met bijbehorende afbeelding, levensvraag en citaat. Het verloop van het kaartspel hebben de spelers in eigen hand, waarbij openhartigheid en vertrouwen belangrijk zijn. Het 'spel' dient als basis voor de gesprekken in het tv-programma. De hoofdpersoon kiest een route en trekt daaruit een paar kaarten. De vragen op de kaarten komen aan de orde in het gesprek met Lucette Verboven. Tijdens de wandeling praten zij over thema's als relaties, spiritualiteit, communicatie, zingeving en solidariteit.

KRO De Wandeling daagt de kijkers uit om zelf Open Kaart te spelen, met familie, vrienden en bekenden. Bij het 'spel' zit een beknopte handleiding met per kaart suggesties om verder te praten over het onderwerp. De kans is groot dat je met Open Kaart anderen op een verrassende manier ontmoet. Omdat de spelers zelf bepalen hoeveel kaarten er getrokken worden en in welke combinatie, kan Open Kaart vele malen gespeeld worden.

Open Kaart past in de filosofie van het tv-programma, want KRO De Wandeling biedt inmiddels meer dan de wekelijkse uitzending op Nederland 1. Via het internetcafé (www.kro.nl/wandeling) is het mogelijk mee te praten en te discussiëren, de kijkers kunnen meedoen aan wandeldagen (vier keer per jaar), lezingen over onderwerpen uit het programma bezoeken én er is een programmagebonden magazine.

KRO De Wandeling, iedere vrijdag 16.30 uur en zondag 09.30 uur, Nederland 1.

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27