Gemeente Hengelo

Bouwplannen
Meldingen
Meldingen zijn ingediend voor:
- oprichten tuinhuisje, Caro van Eyckstraat 3
- veranderen en vergroten woonhuis, Berlijnstraat 130
Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:
* verbouwen winkelpand, Drienerstraat 49
* oprichten bedrijfshal, Robijnstraat 20
* oprichten 3 kantoorgebouwen, Prins Bernhardplantsoen (hoek Velourstunnel)
* veranderen en vergroten woonhuis, Louis Bouwmeesterstraat 51 * veranderen achtergevel woonhuis, Eemstraat 4 * oprichten serre, Rabatstraat 57
* veranderen opslagruimte in showroom, opslag en kantoren, Diamantstraat 1-19
* veranderen en vergroten woonhuis, Eduard Verkadestraat 101 * oprichten berging, Kotmansweg 19
* verbouwen werkplaats/magazijn (gebouw 20, intern), Industrieplein 3
* veranderen en vergroten woonhuis, Weideweg 16 * oprichten kantoorgebouw, Höltersweg 15
* vergroten schoolgebouw, Bergweg 34
* veranderen en vergroten woonhuis, Jacques Urlusstraat 21 * veranderen en vergroten bedrijfsruimte, Sloetsweg 292A * veranderen en vergroten kantoorruimte (tijdelijk), Boortorenweg 27 * veranderen dakconstructie B-silo, Boortorenweg 27 * oprichten erker, Suze Robertsonstraat 11
* plaatsen dakkapel, Bornsestraat 65
* oprichten fietsenstalling, Demmersweg

* veranderen en vergroten bedrijfsgebouw, Hassinkweg 4


Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.


Vrijstellingen

Art. 19, lid 1/19a WRO en art. 50, lid 4 WW oprichten van een jongveestal

Er is een aanvraag ingediend voor het oprichten van een jongveestal op een perceel aan de Wolfkaterweg 80.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar stemt overeen met het in voorbereiding zijde bestemmingsplan. Om vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan medewerking te kunnen verlenen aan het hierboven genoemde bouwplan met toepassing van het bepaalde in de artikel 19, lid 1 en 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 4 van de Woningwet, zijn burgemeester en wethouders van plan de daarvoor benodigde verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt van 9 januari tot 6 februari 2001 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer 135 van het stadhuis.

Eventuele zienswijze tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaring van geen bezwaar dient u in de periode van 9 januari tot 6 februari 2001 in bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Art. 50 lid 4 Woningwet

Doorbreking van de aanhoudingsplicht

Bouwplan Tollensstraat 22

Er is een bouwplan ingediend voor het veranderen en vergroten van een woning op het perceel Tollensstraat 22. De raad heeft verklaard dat voor dit gebied een bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50, lid 1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat het bouwplan in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal en nationaal ruimtelijk beleid en met de bouwverordening (na vrijstelling) kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50, lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunning. Burgemeester en wethouders zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan dit bouwplan.

Ter inzage en zienswijze

Het bouwplan ligt 4 weken van 9 januari tot 6 februari 2001, ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, op de eerste verdieping van het stadhuis, kamer 135. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken dient u schriftelijk in van 9 januari tot 6 februari 2001 bij het college van Burgemeester en wethouders (t.a.v. afd. Bouwen), Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Art. 19, lid 3 WRO

Onderstaande bouwaanvragen zijn ingediend.

1. veranderen en vergroten woning: Henry Dunantstraat 41

2. veranderen en vergroten woning:
Beppie Nooystraat 47

3. oprichten carport: De Akker 1B

4. oprichten tuinhuisje : Fleminghof 58

Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn in principe bereid de procedure op te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor door ons gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt voor een ieder van 9 januari tot 6 februari 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer 135 van het Stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen dient u van 9 januari tot 6 februari 2001 schriftelijk in bij het college van Burgemeester en Wethouders, t.a.v. afdeling Bouwen, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet Milieubeheer
Verlening vergunning
Burgemeester en wethouders hebben ingevolge de wet milieubeheer, onder het stellen van voorschriften en/of beperkingen, vergunning verleend aan:

* E.H. van Hummel te Hengelo voor het oprichten en in werking hebben van een rundveehandels-bedrijf en kwekerij, gelegen aan de Korte Smienkweg 10 in deze gemeente.

De vergunning is, behoudens een enkele redactionele aanvulling van de tekst, inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan.

Ter inzage en beroep

De vergunning met andere van belang zijnde stukken liggen vanaf maandag 8 januari tot dinsdag 20 februari 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Aangezien het vergunningbesluit inhoudelijk niet gewijzigd is ten opzichte van het ontwerp daarvan kan hiertegen alleen degene die tijdig bedenkingen heeft ingebracht tegen het betreffende ontwerpbesluit tot dinsdag 20 februari a.s. beroep daartegen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens bestaat deze mogelijkheid voor degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen.

Voor het instellen van beroep dient men een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (p/a Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage). In dat geval dient binnen vier weken ná een verzoek daartoe van de griffier een griffierecht van f. 225,- (rechtspersonen f. 450,-) te worden bijgeschreven op girorekeningnummer 507590 t.n.v. van de Raad van State. Dezelfde bedragen aan griffierecht dienen, boven op het griffierecht verschuldigd voor het instellen van beroep, te worden voldaan door degene die vóór dinsdag 20 februari a.s., naast een beroepschrift, een voorlopig voorzieningverzoek (bijvoorbeeld: schorsing) indient bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Een zodanig verzoek moet, evenals het beroepschrift, voorzien zijn van een dagtekening, een motivering en een handtekening.


Informatie

Voor nadere informatie over het instellen van beroep en/of het doen van een verzoek om voorlopige voorziening kunt u terecht bij de afdeling Milieu.

Melding art. 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in onderstaande, op artikel 8.41 Wm gebaseerde uitvoeringsbesluit, die ontvangen zijn van:

* Micromontage bv voor het oprichten van een inrichting, bestemd voor het bewerken en assemblage van fijnmechanische en (micro) systeem componenten aan de Aquamarijnstraat 135 (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer)
* Albema-Robema bv voor het veranderen van een groothandel in beveiligingsmiddelen aan de Robijnstraat 34 (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer)

* Jongerencentrum Radar in verband met het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer op genoemd jongerencentrum aan de Beukweg 92.

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften van de daarbij genoemde besluiten.

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open.

Ter inzage

De meldingen kunnen worden ingezien tijdens kantooruren bij de afdeling Milieu, Burg. Jansenplein 33, telefoon 2459655.