5 JANUARI 2001
Henk van Gelderen adjunct-directeur Vakopleiding Transport en Logistiek

Met ingang van 1 januari jl. is Henk van Gelderen (37 jaar) benoemd tot adjunct-directeur van Vakopleiding Transport en Logistiek. Hij zal zich in deze functie concentreren op de ontwikkelingen op het gebied van de rijopleidingen en trucksimulatie en zal voor deze zaken zowel in- als extern het aanspreekpunt zijn.

Henk van Gelderen is sinds 1997 als regiomanager in dienst bij Vakopleiding Transport en Logistiek en blijft ook als adjunct-directeur verantwoordelijk voor Regio Zuid (Zeeland, Brabant en Limburg).

Als gespecialiseerd opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek leidt Vakopleiding Transport en Logistiek jaarlijks onder meer 2500 leerling-chauffeurs en duizenden ervaren chauffeurs op in verschillende rijvaardigheidstrainingen. Door de implementatie van de nieuwe Europese richtlijn (ANNEX 2) in 2003, waarbij kandidaat-chauffeurs eerst het chauffeursdiploma moeten behalen voordat zij praktijkexamen mogen doen, zal de chauffeursopleiding veranderen. De Vakopleiding participeert in de voorbereiding van deze wetgeving.
Oprichting trucksimulatiecentrum
Sinds begin 2000 beschikt de Vakopleiding over de eerste trucksimulator in Nederland, die specifiek is gericht op het opleiden van beginnende en ervaren chauffeurs. De zeer geavanceerde simulatietechniek is een sprong vooruit bij opleiden, bijscholen en testen van chauffeurs. Deze simulator is totnogtoe gevestigd op het terrein van het hoofdkantoor van de Vakopleiding in Alphen aan den Rijn. Binnenkort zal de Vakopleiding beginnen met de oprichting van een nieuw rijopleidingencentrum in Nieuwegein, waar in totaal vier trucksimulators komen te staan. Eind 2001 moet dit simulatiecentrum operationeel zijn.

Breed opleidingsprogramma
Naast de verschillende rijopleidingen voor aankomende en ervaren chauffeurs, ontwikkelt en verzorgt Vakopleiding Transport en Logistiek beroepsopleidingen voor nieuwe medewerkers en opleidingsprogramma´s voor her-, bij- en nascholing op uitvoerend, middenkader- en managementniveau in de sector transport en logistiek. Het opleidingsaanbod wordt in nauwe samenwerking met de bedrijfstakken, dichtbij de beroepspraktijk, ontwikkeld. Jaarlijks worden meer dan 4.000 leerlingen en 26.000 cursisten opgeleid.

Optimaal scholingsbeleid
De Vakopleiding streeft naar een optimaal scholingsbeleid in de sector en is een partner voor alle partijen in deze sector die zich met arbeidsmarkt- en employabilityvraagstukken bezighouden. Via haar business unit GPdW Mobiliteitscentrum richt de Vakopleiding zich bijvoorbeeld ook op reintegratie van arbeidsgehandicapten in transport en logistiek. Als landelijk opleidingsinstituut beschikt de Vakopleiding over een netwerk van regiokantoren en praktijkopleidingsplaatsen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Tilburg.

Meer informatie Voor meer informatie over de opleidingen en cursussen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1442 of kijkt u 24 uur per dag voor opleidingsinformatie op www.vtenl.nl.