GRONINGER AUTEURS OP EUROSONIC

Op vrijdag 5 januari geven 12 jonge Groninger auteurs vanaf 21.00 uur korte performances in de bovenzaal van jazzcafe de Spieghel. Dit literaire programma is onderdeel van EuroSonic, het Europese Showcase festival, waar op 5 januari ruim 90 acts op 21 podia in de binnenstad van Groningen optreden.

De Groninger literaire wereld groeit en bloeit. Het afgelopen jaar zijn er vele romans en bundels van Groninger auteurs verschenen, waarvan een groot aantal debuten. Daarnaast manifesteren Groninger schrijvers en dichters zich regelmatig op de podia. Niet alleen in bibliotheken of literaire cafe's, maar ook op bijvoorbeeld het grote popfestival Lowlands.

Meer dan genoeg reden voor EuroSonic om dit jaar aandacht te besteden aan de Groninger literaire scene. EuroSonic is een Europees Showcase festival dat elk jaar op de avond voor Noorderslag in Groningen wordt georganineerd. Naast duizenden bezoekers, wordt EuroSonic bezocht door vertegenwoordigers uit de platenindustrie, podia, boekingskantoren en festivals. Het festival is daardoor een belangrijk moment voor nieuwe acts om zich te presenteren. Het festival wordt live uitgezonden op 3FM en op ruim 15 radiostations in Europa.

EuroSonic heeft Tjitse Hofman, Rense Sinkgraven (de Schrijversschool) en Anton Scheepstra (Uitgeverij Passage) gevraagd een programma samen te stellen die de ontwikkeling van de jonge Groninger literatuur weergeeft. In totaal 12 auteurs geven op 5 januari vanaf 21.00 uur in de bovenzaal van jazzcafe de Spieghel een explosieve presentatie. De optredens zullen niet langer dan 9 minuten duren, zodat het publiek in twee uur een goed overzicht krijgt van de stand van zaken in literair Groningen. Een buitenkansje!

De optredende auteurs zijn:

Kasper Peters
Volken B. de Vlas
Petra Else Jekel
Daniël Dee
Rense Sinkgraven
Meindert Talma
Mowaffk Al-Sawad
Sieger Geertsma
Tsead Bruinja
Tjitse Hofman
Nyk de Vries
Ronald Ohlsen en
Albertina Soepboer

Actuele informatie over het literaire gedeelte van EuroSonic is te lezen op de website:
http://www.noorderslag.nl/2001/es/literatuur.html
Op deze site staan ook links naar sites van Daniel Dee, Tjitse Hofman, Petra Else Jekel en Meindert Talma.

EuroSonic
vrijdag 5 januari
20.00-04.00
meer dan 90 acts op 21 podia in de binnenstad van Groningen entree Hfl 25,00
EuroSonic was de afgelopen drie jaar uitverkocht, koop dus in de voorverkoop een kaartje