Rotterdam Basketbal

Herstel Wolfs vraagt meer tijd, duo Tjeerde/Braal niet beschikbaar

Gunco zoekt coach voor tweede deel seizoen

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal zoekt voor het tweede deel van de competitie in de eredivisie een coach van buitenaf. Deze week is gebleken dat het herstel van Ronald Wolfs meer tijd zal vergen dan aanvankelijk was verwacht.

Assistent Duco Tjeerde, die Ronald Wolfs samen met jeugdcoach Erik Braal in de afgelopen weken verving, is echter niet langer in staat is om zijn werk in Amsterdam nog langer te combineren met de coaching van het tweede en eerste team van de Rotterdamse club. Daarop besloot het bestuur van Gunco om vandaag duidelijkheid te creëren en voor het tweede deel van de competitie een coach van buitenaf aan te trekken. Die, nog te contracteren, oefenmeester maakt het seizoen met de huidige gedeelde nummer vijf in de eredivisie in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen af.

Tijdens de uitwedstrijd van Gunco, aanstaande zaterdag 6 januari in Breda, tegen NAC zitten de coaches Tjeerde en Braal nog op de bank. Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe coach mogelijk debuteert in de thuiswedstrijd van Gunco tegen Vanilla op donderdag 11 januari. De selectie is donderdagavond na de training door het bestuur op de hoogte gebracht van de plannen.