Plantronics kiest chipset van
Philips Semiconductors voor gebruik in
nieuwe Bluetooth-headsets

Tweede-generatie chipset verbetert geluid en
kwaliteit

Las Vegas, Nevada, 5 januari 2001 - Plantronics, Inc. (NYSE:PLT), wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van communicatie-headsets, en Philips Semiconductors, een divisie van Koninklijke Philips Electronics, maken vandaag bekend dat Plantronics Philips Semiconductors heeft verkozen als technologiepartner bij de ontwikkeling van haar Bluetooth-headsets. De draadloze Bluetooth-technologie maakt in de toekomst draadloze communicatie mogelijk tussen headsets en apparatuur als mobiele telefoons, computers en PDA's, waardoor een grote mate van gemak en bewegingsvrijheid wordt bereikt.

Plantronics baseert haar eerste Bluetooth-headset op de geavanceerde, tweede-generatie Bluetooth-chipset van Philips Semiconductors. De chipset levert een hoge geluidskwaliteit en betrouwbaarheid voor een aantrekkelijke prijs. De verwachting is dat de eerste headset dit voorjaar beschikbaar is en volledig voldoet aan de Bluetooth-standaard. Met in 2002 naar schatting meer dan 126 miljoen producten die aan deze standaard voldoen - mobiele telefoons, notebook PC's, digitale camera's en andere draagbare apparatuur zullen beide ondernemingen deel uitmaken van deze explosieve groei.

"De goede geluidskwaliteit en de kennis van ergonomie van Plantronics, gecombineerd met de draadloze Bluetooth-technologie, brengen individuele communicatie naar ongekende niveaus van comfort en gemak," zegt Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics. "Het is een natuurlijke stap voorwaarts om de spraakgestuurde technologieën van de toekomst eenvoudiger en effectiever te maken. Het doet ons genoegen te kunnen samenwerken met Philips Semiconductors bij de ontwikkeling van handsfree, draadloze headsets voor onze afnemers."

"Door het combineren van onze kennis op het gebied van halfgeleiders en die van Plantronics op het gebied van headsets kunnen we een bijdrage leveren aan het onderling functioneren en het ontwikkelen van producten van hoge kwaliteit voor onze klanten," zegt Peter Baumgartner, senior vice president en general manager communications bij Philips Semiconductors.

Vooruitblik
De bewering in dit bericht dat de eerste headset in het voorjaar van 2001 beschikbaar zal komen en volledig zal voldoen aan de Bluetooth-standaard, alsmede de bewering dat beide ondernemingen zullen profiteren van de verwachte explosieve groei in de verkoop van Bluetooth-headsets, zijn vooruitblikken die zijn gebaseerd op de huidige informatie en verwachtingen. Deze beweringen bevatten een aantal riskante factoren en onzekerheden. Uiteindelijke resultaten en gebeurtenissen kunnen op grond van diverse factoren aanzienlijk verschillen van de in deze beweringen gestelde. Daaronder: de onmogelijkheid de gewenste technische prestaties te behalen, de onmogelijkheid de productievolumes en de gewenste kwaliteit te behalen, concurrentie van andere leveranciers van Bluetooth-producten en de toekomstige vraag naar Bluetooth-producten. Voor meer informatie over deze en andere risicofactoren wordt verwezen naar de documenten van Plantronics bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op formulier 10-K en formulier 10-Q en andere Plantronics documenten. Deze documenten kunnen op het internet worden geraadpleegd op
www.sec.gov.

Bluetooth
De draadloze Bluetooth-technologie is een nieuwe technologie gebaseerd op radiosignalen, die een open standaard biedt voor draadloze toepassingen binnen een beperkt gebied op korte afstand. Producten voor draadloze communicatie zijn momenteel de belangrijkste toepassingsgebieden voor deze technologie, maar eenmaal ingeburgerd, zal de draadloze Bluetooth-technologie zich verspreiden naar een veel grotere schare producten. Een rapport van Cahners In-Stat uit 1999 voorspelde dat in 2002 de markt voor Bluetooth-producten 1,3 miljard dollar zal bedragen en zelfs sneller zal groeien dan de markt voor mobiele telefonie. De producenten die benodigdheden maken voor mobiele telefoons, notebooks, digitale camera's en draagbare spelsystemen omarmen allemaal de draadloze Bluetooth-technologie. Wereldwijd marktpotentieel, grote verkopen en lage productiekosten dankzij massale acceptatie zijn de drie belangrijkste redenen waarom de draadloze Bluetooth-technologie snel als industriestandaard wordt aangenomen.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht
communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset.
Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft vestigingen in 19 landen met in totaal 2600 medewerkers. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt
www.plantronics.com.

Philips Semiconductors
Philips Semiconductors, which had annual revenues of approximately US$ 5 billion in 1999, designs and manufactures semiconductors and silicon systems platforms. Philips Semiconductors is spearheading the emerging field of systems on silicon solutions with the innovative Nexperi platform and VLSI Velocity tool set. The company's Sea-of-IP design methodology allows plug and play intellectual property blocks for easily customizable products. The company is a leader in communications, consumer, PC peripherals and automotive semiconductors, which are key applications for convergence in end-user products. Philips Semiconductors is headquartered in Eindhoven, The Netherlands, and has operations throughout the world. For more information:
www.semiconductors.philips.com.
Additional information on Philips Semiconductors' Bluetooth system solutions can be found at:
www.philips.semiconductors.com/Bluetooth.