Persbericht

Eindhoven, 5 januari 2001

Brief gemeente Volendam gepubliceerd op nu.nl

De nieuwssite van ilse, nu.nl (www.nu.nl) heeft beslag weten te leggen op de brief die de gemeente Volendam-Edam op 30 november jl. naar de horecagelegenheden in de gemeente heeft verstuurd. Aan de hand van die brief heeft nu.nl achterhaald dat de brand zonder de kerstversiering te verwijderen eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Het interview met een medewerker van Flame Guard, leverancier in brandvertragers bij decoratiemateriaal, evenals de kopie van de brief zijn te lezen op de nieuwssite nu.nl.

Flame Guard laat weten dat de medewerkers van café De Hemel slechts op een trap hoefden te klimmen om de kerstversiering vervolgens met een plantenspuit te kunnen impregneren. Als de kerstversiering in café De Hemel geïmpregneerd was geweest met een brandvertragend middel, had de vuurzee in Volendam kunnen worden voorkomen. In de brief over de brandveiligheid eist de gemeente Volendam-Edam impregnatie van kerstversiering in horecagelegenheden.

Laura Veerman, bedrijfsleidster van De Hemel en dochter van eigenaar Jan Veerman, legde dat voorschrift naast zich neer: teveel gedoe. In haar eigen woorden tegenover de Telegraaf kwam die brief 'te laat' om nog aan de regels te voldoen. ''Alle versiering hing al."

Over ilse media groep
ilse media groep is exploitant van de portals ilse en Startpagina en sites als nu.nl, VrouwOnline.nl, VTWonen.nl. Ze is hiermee de grootste internet uitgever van Nederland en heeft de twee populairste sites van Nederland in haar portfolio. VNU heeft een belang van 58,7% in ilse media groep. ilse media groep exploiteert ook de internetsites van VNU Tijdschriften, zoals Libelle.nl en Autoweek.nl.