Athlon Groep

athlon groep rondt desinvestering eindhovens dealerbedrijf af Hoofddorp, 5 januari 2001

Athlon Groep (autoleasing en verhuur, dealerbedrijven en schadeherstel) heeft op 29 december jl. de verkoop van haar Eindhovense VW/Audi-dealerbedrijf, Autolichtstad, afgerond. De tot Autolichtstad behorende, regionaal werkende, leasemaatschappij Allease is niet mee overgegaan en maakt thans als zesde cel (Zuid Nederland) onderdeel uit van Athlon dochter Hiltermann Groep. Inmiddels is het due diligence onderzoek gaande voor de eerder aangekondigde beoogde overname van het VW/Audi dealerbedrijf Joh. de Vries met vestigingen in Purmerend en Volendam en het daartoe behorende leasebedrijf Purmer Lease. Het rayon van het over te nemen bedrijf grenst aan het rayon van Athlon-dochter Beemsterboer, eveneens een VW/Audi-dealer, gevestigd in Hoorn en Enkhuizen en het met haar verbonden leasebedrijf Sympalease.

De nieuwe combinatie profiteert van de nodige synergie-effecten en kostenbesparingen. Zij zal met een omzet van f 180 miljoen en 150 medewerkers een belangrijke partner voor grote marktpartijen zoals fleetowners, lease- en verhuurbedrijven zijn.

Joh. de Vries verkoopt op jaarbasis 900 nieuwe personen- en bedrijfsauto's en 500 gebruikte auto's; het leasebedrijf heeft zo'n 750 contracten in portefeuille. Totaal realiseert de onderneming een omzet van f 70 miljoen met 64 medewerkers. Gestreefd wordt de overname in het eerste kwartaal van 2001 af te ronden, de onderneming zal na overname vanaf 1 januari meegeconsolideerd worden. De overname zal uit eigen middelen gefinancierd worden.

Bovenstaande transacties vinden plaats onder invloed van de huidige (Europese) concentratietendensen. Tegen die achtergrond voert Athlon Groep al enige jaren een portfolio beleid gericht op de exploitatie van dealerschappen van zakelijk georiënteerde merken in grotere rayons.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023-5615105 / E-mail: info@athlon.nl, www.athlon.nl

Sandra Jelten
Office Manager
Athlon Groep N.V.
Postbus 196
2130 AD HOOFDDORP
Tel: 023-5615105