Gemeente Leiden

Dolle Minabrug breder

BOUWEN EN WONEN - Door de Dolle Minabrug te verbreden en de kruispunten bij de op- en afritten te verhogen, hoopt de gemeente de verkeersveiligheid rond de brug te verbeteren. Buurtbewoners vroegen in de zomer van 1999 om meer veiligheid voor met name schoolgaande kinderen. Doordat fietsers op de Dolle Minabrug de rijweg opgaan, ontstaat er een gevaarlijke situatie.
De brug krijgt er aan beide kanten drie meter bij. Daardoor ontstaat de ruimte om de autoweg, het fietspad en de voetgangersstrook van elkaar te scheiden. Verder zal de gemeente tussen de Joke Smitsstraat en de Maria Rutgersweg een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur invoeren. Om het minderen van de snelheid te stimuleren en de verkeerssituatie voor alle weggebruikers overzichtelijker te maken, worden de kruispunten aan weerszijde van de brug opgehoogd. De werkzaamheden, die aanstaande maandag beginnen, zullen naar verwachting ruim een half jaar in beslag nemen. Tijdens de aanpassing van de brug en de kruispunten kan iedereen van de brug gebruik blijven maken.

Een "flessenhals". Buurtbewoners noemen de huidige verkeerssituatie bij de Dolle Minabrug onveilig. Foto: Wim van Noort.