PERSBERICHT

Boekintentie van 40%

Reizen en vakanties snelst groeiende Internetmarkt

Amersfoort, 5 januari 2001. De markt van 'Reizen en Vakanties' is de snelst groeiende Internetmarkt. Op dit moment boekt 7% van de reizigers via Internet, maar de intenties van de internetgebruikers wijzen op een snelle groei naar 40% in de komende jaren. Dit blijkt uit een onderzoek van TravelPlanet.NL, dat is uitgevoerd door marktonderzoekbureau Interview/NSS.
Zeven van de tien Internetgebruikers geven aan een reisportal te willen bezoeken om zich te laten informeren en inspireren. De Internetpenetratie in Nederland is ook het hoogst onder mensen die vaker reizen.

Personen die vaak reizen hebben logischerwijs het meeste interesse in een reisportal, met name om specifieke informatie over een bepaalde reis of bestemming te zoeken. De interesse is voor een deel ook leeftijdsgebonden. Internetters van 50 jaar of ouder tonen duidelijk mindere interesse.
Vier op de tien Internetters denkt dat ze in de toekomst via een reisportal ook daadwerkelijk reizen gaan boeken. Dit is hoog vergeleken met het huidige percentage van 7%, dat nu via het Internet boekt. De reiziger boekt nog steeds het meest via het reisbureau (67%). Op afstand gevolgd door het direct boeken bij de touroperator (14%) en de accommodatie (13%).
Opvallend is dat jongeren in de leeftijd 15 tot 24 jaar het minst bereid zijn om reizen en vakanties op Internet te boeken (27%). De bereidheid is het grootst onder Internetters in de leeftijd van 35 tot 49 jaar (47%).

Penetratie
De Internetpenetratie in Nederland neemt sterk toe. Op dit moment heeft 57% toegang tot Internet. De Internetpenetratie is het hoogst onder mensen die vaker op vakantie gaan of reizen. Bij mensen die in het afgelopen jaar drie keer of vaker hebben gereisd, is de penetratie zelfs 70%. Van de onder-vraagden die in het afgelopen jaar niet op vakantie gingen heeft slechts 39% Internettoegang.

TravelPlanet.NL
TravelPlanet.NL, een van de grootste reisportals op internet, is een samenwerkingsverband van Planet Media Group (100% dochter KPN Telecommerce) en Travel Unie. TravelPLanet.NL biedt meer dan tienduizend reizen van diverse touroperators, opmerkelijke functionaliteiten, uitgebreide landeninformatie en is tevens een 'verzamelplaats' voor reizigers. Voor dit alles werkt TravelPlanet.NL samen met de erkende partijen in de reiswereld.

/ / / / / / / / / / /

Noot voor de redactie/