Bloemenbureau Holland

Persberichten Het Bloemenbureau - 2001

05-01-2001

Ruimte voor grote groene kamerplanten in special VT Wonen

Leiden - In de derde week van januari vinden de lezers van VT Wonen weer een special over kamerplanten in hun blad. De uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Bloemenbureau Holland. De special telt zestien pagina's en is in een oplage van 500.000 exemplaren gedrukt. De helft hiervan wordt via VT Wonen verspreid; de overige exemplaren vinden hun weg naar de consument via cash & carry's, de veilingen en tuincentra. Het boekje is geïllustreerd met fraaie foto's van grote groene kamerplanten in het duurdere segment.

Ruimte voor planten

"Er zijn onderwerpen waarover we heel veel zouden kunnen vertellen en laten zien, maar daar is in het blad geen ruimte voor. In een special hebben we die ruimte wel en kunnen we uitgebreid op zo'n onderwerp ingaan", aldus Makkie Mulder, hoofdredacteur van VT Wonen. "Planten zijn een onmisbaar onderdeel in het interieur. Je kiest ze met zorg, net zoals gordijnen of een nieuwe eettafel. Het plantenaanbod is groot en bijzonder, zodat je met je persoonlijke keuze de stijl in huis extra kunt benadrukken. Planten maken dan de uitstraling compleet."

Extra impuls op winkelvloer

Kirsten Vonk van Intratuin weet dat uitgaven als deze voor een extra impuls op de winkelvloer zorgen. "Klanten komen naar een vestiging en vragen speciaal om die ene plant, soms met het tijdschrift in de hand. De resultaten zijn niet altijd direct meetbaar, maar bij deze special ligt dat waarschijnlijk anders. Er worden nu grote planten beschreven en getoond. Kostbare planten, die normaal niet zo snel door de consument gekocht worden."

Positieve reacties

De specials worden door de lezers van VT Wonen zeer gewaardeerd. Makkie Mulder: "Dat merken we aan de verkoopcijfers en aan de telefoontjes en brieven die we krijgen. Mensen blijken het thuis graag net zo te willen als wij het laten zien." Dit wordt bevestigd door onderzoek van het Productschap Tuinbouw. De vorige special kreeg een 7 als gemiddeld rapportcijfer. Zeven van de tien ondervraagde lezers zeiden dat ze het boekje bewaarden.

In de loop van dit jaar zijn nog twee specials bij tijdschriften gepland: in mei een over kuipplanten en eenjarige zomerbloeiers, en in september over `klein groen en bloeiend'.