Gemeente Ede

Nieuwjaarsconcerten op zaterdag 6 januari

Op zaterdag 6 januari biedt het gemeentebestuur de inwoners van Ede gratis nieuwjaarsconcerten aan. De concerten vinden plaats in De Reehorst. De gratis toegangskaarten zijn op zaterdag 23 december vanaf 10.00 uur af te halen bij De Reehorst. De receptie is dagelijks tot 20.00 uur geopend. U kunt de kaarten persoonlijk afhalen of telefonisch reserveren via nummer (0318) 63 37 41 tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Elk jaar is er weer grote belangstelling voor de entreekaarten. Het is dus zaak dat u snel in actie komt. Vanaf zaterdag zijn de kaarten dagelijks verkrijgbaar bij de Reehorst vanaf 10.00 uur. Het gemeentebestuur nodigt voor de concerten altijd een zeer beperkt aantal speciale gasten uit. Deze genodigden zijn afkomstig uit maatschappelijke groeperingen uit gemeente Ede. Hiermee wil het gemeentebestuur haar bijzondere waardering voor deze groepen uitdrukken. Naast deze genodigden is iedereen welkom bij een van de twee nieuwjaarsconcerten.

Twee gratis concerten

Er zijn twee concerten: om 15.00 uur en om 20.00 uur. Beide concerten duren een uur. Voor u treden op Arno Bornkamp (saxofoon), Ivo Janssen (piano) en Johannes Leertouwer (viool). Zij brengen een zeer verrassend programma ten gehore.

Na afloop van het avondconcert, om 21.00 uur, bent u van harte welkom op de officiële nieuwjaarsreceptie. Ook na de matinee, om 16.00 uur, is er gelegenheid om uw nieuwjaarswensen aan het college over te brengen.

Drie bijzondere musici

De drie musici verzorgen voor u een muzikale reis. Van J.S. Bach en Georges Bizet tot Marc Eychenne. Arno Bornkamp op saxofoon, is het voorbeeld van de moderne virtuoos, die zich even goed voelt in het traditionele als in het hedendaagse repertoire. Hij is een veelgevraagd solist. Zo bracht hij in november een speciaal voor hem geschreven concert in première bij Het Gelders Orkest. Arno is docent saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ivo Janssen aan de piano won veel prijzen. Hij treedt regelmatig op in binnen-en buitenland en maakte diverse cds. In de loop van de jaren zal hij het complete werk voor klavier van J.S. Bach uitvoeren en op CD zetten. Zijn repertoire omvat ook veel hedendaagse componisten die speciaal stukken voor hem schreven. Johannes Leertouwer speelt viool. Hij is o.a. eerste violist bij het Ensemble Schönbrunn. Verder is Leertouwer een succesvol dirigent. Zo is hij de vaste dirigent van het Nederlands Jeugdstrijk Orkest en gastdocent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen.

De nieuwjaarsconcerten van Ede beloven ook dit jaar weer een bijzondere muzikale belevenis te worden. Wij nodigen u van harte uit om dit mee te maken.

De nieuwjaarsconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de Rabobanken in de gemeente Ede.



Ede, 20 december 2000