PERSBERICHT

ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 JANUARI 2001
8E KEVERWINTERFESTIJN IN AUTOTRON TE ROSMALEN

Op zaterdag 6 en zondag 7 januari 2001 vindt inmiddels voor de 8e keer het KEVER WINTERFESTIJN plaats. Wegens de succesvolle ervaring afgelopen januari is besloten om het festijn wederom bij Autotron in Rosmalen te organiseren. Op vertoon van het toegangsbewijs kan men zowel op zaterdag de onderdelen- en automarkt bezoeken en op zondag de Volkswagenshow . Tevens heeft men hiermee toegang tot het AutoDome waar historie en toekomst onder één dak staan. Een ongeëvenaarde collectie historische automobielen van het Autotron is hier samengebracht en biedt naast de mooiste auto's uit het verleden ook een blik op de toekomst.

Zaterdag 6 januari 2001 staat natuurlijk wederom geheel in het teken van de onderdelen- en automarkt. Deze markt is gevuld met kramen, grondplaatsen en auto's. Hier worden door én voor de liefhebber zeer interessante onderdelen en auto's te koop aangeboden. De Keverfanaat vindt hier wellicht de tweedehands onderdelen waar men al zo lang naar op zoek was. Of komt misschien oog in oog te staan met de klassieke Volkswagen van hun dromen.

Bovendien kan men voor nieuwe onderdelen en Keverrariteiten terecht op de professionele markt. Ook dit jaar zijn hiervoor weer vele inschrijvingen binnengekomen. De standhouders zijn zowel op zaterdag als zondag aanwezig om u van al het mogelijke wat met de Volkswagen Kever te maken heeft te voorzien.

Op zondag 7 januari 2001 vindt er wederom een grote autoshow plaats waarbij zeer speciale en top gerestaureerde auto's te bewonderen zijn. De deelnemers doen elk jaar hun uiterste best om hun auto zo origineel en uniek mogelijk te presenteren. De show heeft een oppervlakte van 6500 m2; te bewonderen zijn alle modellen van de Kever; van de brilkever tot en met de Mexico-Kever. Uiteraard zal The New Beetle hier niet ontbreken.

Daarnaast zal er een presentatie zijn van bijna alle Nederlandse luchtgekoelde clubs met natuurlijk ook de Kever Club Nederland. De organisatie is er trots op dat zij wederom een aantal Belgische luchtgekoelde Volkswagen clubs onder haar deelnemers mag rekenen. Alle aanwezige clubs zullen een presentatie geven d.m.v. een stand waarin de diverse clubartikelen worden aangeboden. Bovendien zullen de mooiste auto's van al deze clubs te bewonderen zijn. U kunt dus, naast de mooiste Kevers, ook de mooiste van de volgende luchtgekoelde volkswagens gaan aanschouwen: cabrio's, karmann ghia's, buggys, 411 en 412's, bussen, vw porsche 914's, regina's en dragstars.

Een deskundige jury, bestaande uit de voorzitters van de verschillende deelnemende Volkswagenclubs, zal uit alle aanwezige auto's en de daarbij horende presentatie de crème de la crème halen. De prijsuitreiking hiervan zal om 16.00 uur plaatsvinden.

Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen zijn ook de standhouders op de professionele markt aanwezig om u ook op zondag alles wat met de klassieke Volkswagen te maken heeft aan te bieden. Natuurlijk wordt ook dit jaar wegens enorm succes wederom EEN VOLKSWAGEN KEVER TER WAARDE VAN FL. 5.000,-- verloot onder de bezoekers van de zondagshow. Dit gebeurt door niemand minder dan de bekendste Keverrijder van Nederland: BIG BROTHER RUUD. Uw entreebewijs is het lot voor de verloting; zorg ervoor, dat u om 16.00 uur bij de trekking aanwezig bent, want dat is de voorwaarde!!

Ook aan het vermaak van de kinderen is natuurlijk gedacht. Zij hebben tijdens het KEVER WINTERFESTIJN de mogelijkheid om gebruik te maken van het overdekte speelparadijs, het SpeeloDome. Dit paradijs is uitgerust met glijbanen, een ballenbak, springkussens, radiografisch bestuurbare bootjes, een autodraaimolen en talloze klim- en klautertoestellen. Zij zullen zich geen moment hoeven te vervelen. Dus, terwijl u op zaterdag snuffelt op de onderdelenmarkt en/of op zondag geniet van de autoshow, kunnen uw kinderen zich hier prima vermaken.

U zult kunnen beamen dat het wederom een festijn wordt waar u met het gehele gezin naar toe kunt gaan; aangezien er van alles te beleven is. De zaterdag is meer een dag voor de hobbyisten onder ons, terwijl de zondag echt als een dagje uit voor het gezin bedoeld is. En wie wil er nou niet op zondag naar huis in een heuse Volkswagen Kever?!

De toegangsprijzen zijn zowel op zaterdag als op zondag: Kinderen t/m 3 jaar gratis entree
Kinderen tot 12 jaar fl. 10,00 p.p. per dag;
Volwassenen fl. 17,50 p.p. per dag;
Clubleden van de aanwezige clubs ontvangen op vertoon van hun ledenpas fl. 5,00 korting per dag.

U bent op beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:

ORGANISATIE KEVER WINTERFESTIJN:
Henk van Eijk tel. 0493 ­ 470060
Walter Smits tel. 0492 ­ 662714

Of faxen naar de KEVER WINTERFESTIJN faxlijn: 0492 ­ 665806

Centraal postadres:
KEVER WINTERFESTIJN
Postbus 150
5730 AC MIERLO