Afzender: robby@multiweb.nl

Contactpersoon: Robby Overvliet

"Doing Debussy" - Juliana Winter Guard 2000

Datum: 6 januari 2001

"It would be truly surprising if sound where not capable of suggesting color, if colors could not give the idea of the melody, if sound and color would not be adequate to express ideas." - Claude Debussy

Juliana Winter Guard Middelburg (www.juliana.org) is trots om haar nieuwe Winter Guard programma te presenteren met de titel "Doing Debussy". Zoals de titel reeds suggereert is Claude-Achille Debussy (1862-1918) een grote inspiratiebron geweest bij het ontwerp van dit enerverende nieuwe programma.

Debussy was een Franse componist en één van de grondleggers van het impressionisme in muziek. De meest belangrijke karakteristiek van Debussy's muziek is de visuele kracht (=beelden en settings verborgen in muziek, nooit letterlijk uitgedrukt, maar altijd gekleurd door de artiest zijn verbeeldingskracht). Het ontwerp van Juliana's show is gebaseerd op deze krachten alsmede op het fascinerende en controversiele leven van Debussy. Claude Debussy liet zich in zijn werk inspireren door kunstenaars als de schilders Monet en Cézanne en dichter Charles Beaudelaire. Bij het tot stand komen van het programma van Juliana, hebben ontwerpers Bianca Alewijnse en Robby Overvliet dezelfde inspiratiebronnen, uit het leven, alsmede uit de innovatieve muziek van Debussy, aangewend.

De 14 enthousiaste leden van Juliana Winter Guard maken momenteel een uitstekend voorseizoen mee. De groep toont een grote inzet en is zeer gedreven en leergierig. Juliana Winter Guard heeft zich tot doel gesteld om veel plezier aan hun seizoen en programma te beleven en zal haar uiterste best doen om dit op het publiek over te brengen. Zij hopen bij te dragen aan de vooruitgang van Color Guard in Nederland (www.colorguard.org) door een programma te brengen waarin schoonheid en intrige gecombineerd worden met plezier en precisie in een artistiek geheel.

"Music is not just the expression of a feeling, it is the feeling itself." - Claude Debussy

Juliana Winter Guard

Houten

Telefoon: 030-6377652