Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 08.20 uur
Vrachtwagen sleept personenauto mee

UTRECHT Een 30-jarige man uit Achterveld reed vrijdagmorgen met zijn vrachtwagen over de A12 vanuit de richting Arnhem in de richting van Den Haag.

Ter hoogte van het knooppunt Oudenrijn wilde de man van rijbaan wisselen en zag daarbij een 36-jarige bestuurster van een personenauto over het hoofd. De chauffeur had niet in de gaten dat hij de personenauto geraakt had en dat deze vast zat aan zijn voorbumper. Uiteindelijk hoorde de man een raar geluid en bracht zijn vrachtwagen na 300 meter op de vluchtstrook tot stilstand.

De 36-jarige bestuurster uit Boskoop moest met heupletsel worden overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. De drie andere passagiers bleven ongedeerd.

Auto-inbreker en fietsendief aangehouden

UTRECHT Vrijdagmorgen kreeg de politie een melding van een getuige die zojuist gezien had dat een onbekende man probeerde in te breken in een geparkeerde auto aan de Amsterdamsestraatweg.

Op weg naar de melder kregen agenten via de meldkamer bericht dat de verdachte gesignaleerd was op een gestolen fiets. In de Stationsdwarsstraat zag de politie de man rijden en konden hem aanhouden. Het betrof een 29-jarige man uit Utrecht.

Buiten het proces-verbaal voor de poging inbraak en het stelen van de fiets, stond er ook nog een boete van 240,= voor hem open.

Getuige herkent auto-inbrekers

UTRECHT Op weg naar een mogelijke woninginbraak werd de politie vrijdagmiddag ter hoogte van de Plantage aangesproken door een getuige die gezien had dat twee jongens een ruit van een personenauto hadden in geslagen en uit de auto goederen hadden meegenomen.

De agenten namen de getuige mee en zochten in de omgeving naar de mogelijke daders. Omstreeks tien voor half één passeerden de agenten een andere surveillanceauto die bezig was met een aanhouding in een andere zaak.

De getuige maakte de politie kenbaar dat hij de jongen in de andere surveillance auto herkende als de dader van de autoinbraak. Op het zelfde moment zag de getuige ook een andere jongen langslopen die voldeed aan het signalement van de tweede verdachte.

Beide jongens werden aangehouden. De gestolen laptops werden op 400 meter van de gekraakte auto teruggevonden.

Rijden onder invloed

DE MEERN Tijdens de surveillance zag de politie vrijdagnacht op de Rijksstraatweg een voertuig rijden waarvan de twee voorbanden lek waren. Ook reed de bestuurder met een zeer lage snelheid.

Omstreeks tien over één werd de auto aan de kant van de weg gezet. De 40-jarige bestuurder uit Utrecht rook sterk naar alcohol. Een eerste blaastest wees uit dat de man gedronken had. Op het bureau bleek middels de ademanalyse dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had.

De Utrechter kreeg een rijontzegging van zes uur en een boete van 900,=.

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Furkabaan. Ter plaatse kregen de agenten de sleutels van de woning van de buren. In de woonkamer stond een man die vreselijk schrok bij het zien van de politie. Hij sprintte naar de bovenverdieping en sprong uit het raam.

Tot zijn grote verbazing werd de 32-jarige verdachte opgevangen door een agent. Tijdens de fouillering kwamen er diverse sieraden uit de zak van de verdachte. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Snelheidscontrole
UTRECHT Op de Mr. Tripkade heeft de politie vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen vier uur en half zes werden 143 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 18 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. Op de Mr. Tripkade geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.