Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-01-2001
1e persbericht 6 januari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte gestolen creditcard aangehouden Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Rechtestraat een 25-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wilde in een winkel met een gestolen creditcard betalen. De verkoopster zag dat de kassabon aangaf dat een gestolen betaalmiddel werd gebruikt en schakelde de politie in. Uit onderzoek blijkt dat de kaart sinds 3 januari vermist en geblokkeerd is. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Verdachten vernieling ramen aangehouden Een 27-jarige en een 28-jarige man, beiden uit Oldemarkt, zijn vrijdagochtend om 4.35 uur op de Kruisstraat aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van ramen bij diverse panden in de Lardinoisstraat, op de Demer en in de Rechtestraat. De verdachten zijn in militaire dienst en derhalve voor verdere afhandeling overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Eindhoven: Verdachten voor mishandeling en bedreiging aangehouden Een 27-jarige man uit Gorinchem is vrijdagochtend rond 3.00 uur in een horecagelegenheid op het Stratumseind mishandeld door een 26-jarige en een 29-jarige Eindhovenaar. Eén van de mannen viel zijn vriendin lastig. Toen het slachtoffer de man vroeg om zijn vriendin met rust te laten werd hij door de beide mannen geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd, nek en schouder. Het slachtoffer wist te ontkomen en kon de politie waarschuwen. De twee verdachten konden om 3.00 uur, op aanwijzing van het slachtoffer, op de Kerstraat worden aangehouden. Twee vrienden, die zich bemoeiden met de aanhouding van de verdachten, hebben even later het slachtoffer bedreigd. Het slachtoffer kon de politie waarschuwen. Hierop zijn een 22-jarige en een 28-jarige Eindhovenaar op het Stratumseind aangehouden wegens verdenking van bedreiging. De twee verdachten van mishandeling zijn ingesloten voor nader onderzoek. De verdachten van bedreiging zijn na verhoor vrijgelaten.

Helmond: Verdachte bedreiging en vernieling aangehouden Vrijdagavond om 20.30 uur is op de Wolfstraat een 28-jarige man uit Elsendorp aangehouden. De verdachte bezocht eerder die avond met een andere jongen een winkel aan het Gerardusplein en bedreigde de bedrijfsleider. Tevens wordt de man uit Elsendorp verdacht van vernielingen aan twee autos en een fiets eerder die avond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Diefstal uit winkel
Zaterdagochtend tussen 1.40 en 1.50 uur is ingebroken in een winkel in het Dierdonkpark. De dader is binnengekomen door vernieling van een ruit aan de voorzijde van het pand en heeft diverse pakjes sigaretten weggenomen.

Beek en Donk: Bon voor belediging
Een 19-jarige man uit Beek en Donk is zaterdag om 3.25 uur op de Gemertseweg aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die met de fiets over de Gemertseweg reed. Een paar fietsers reden zonder licht. Een passerende politiepatrouille zei hier iets van. De man uit Beek en Donk begon de politiemensen hierna uit te schelden. Hij is aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bladel: Videocamera gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Egypte is vrijdagavond een videocamera gestolen. Men kwam binnen door de voordeur open te breken.

Deurne: Sloopwoning in brand
Zaterdag om 0.25 uur werd brand gemeld in een sloopwoning aan de Tramstraat. Het pand was vorige week leeg gekomen en het wordt maandag gesloopt. De brand is waarschijnlijk aangestoken. De brandweer bluste de brand.

Eersel: Inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Hoef is vrijdagavond geluidsapparatuur en een computer gestolen. Men kwam binnen door aan de achterzijde een ruit kapot te maken.

Mierlo: Inbraak in woning
Vrijdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Aan de voorzijde is een raam opengebroken. De buit bestond uit geld, fl. 75,=, en sieraden.

Oirschot: Inbraak
Vrijdagavond rond 21.35 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. Volgens getuigen waren er drie personen bij de inbraak betrokken. Zij sloegen de ruit van de toegangsdeur in en zij gingen naar binnen. Daar zijn twee vitrines vernield. Uit de vitrines is een onbekend aantal autoradios meegenomen. Er zijn ook nog enkele hogedrukreinigers meegenomen. De drie inbrekers hadden een donkere Volkswagen Golf bij zich.

Someren: Woninginbraak
Vrijdagmiddag of avond is ingebroken in een woning aan de Heesvenstraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Men mist geluidsapparatuur, fotoapparatuur en sieraden.

Son: Verdachte mishandeling aangehouden
Na een vechtpartij in een café aan de Markt is zaterdag om 2.40 uur een 43-jarige man uit Breugel aangehouden. De man zou twee mannen uit Son, 33 en 19 jaar oud, in het gezicht geslagen hebben. Zij hadden enkele verwondingen in het gezicht. De man is voor onderzoek ingesloten. Waarover de ruzie ging is niet bekend.

Son: Computer gestolen
Zaterdagmorgen rond 5.00 uur is bij een bedrijf aan 6000 (Ekkersrijt) een ruit vernield. Een computer die achter de ruit stond is meegenomen. De waarde van de computer is ongeveer fl. 2.000,=.

Vessem: Apparatuur weg bij inbraak
Vrijdag tussen 7.45 en 21.50 uur is ingebroken in een woning aan de Kerkberg. Door een ruitje van de voordeur kapot te slaan kwam men de woning binnen. De bewoner mist een kleurentelevisie, een stereocombinatie en een videorecorder.