Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.40 uur
Aangehouden voor inbraak

WOERDEN Een 20-jarige man uit Woerden is afgelopen nacht - toen hij aan het inbreken was in een woning / schuur aan de Weteringstraat - door de thuiskomende bewoner overlopen en in de kraag gevat. Uit onderzoek bleek dat de Woerdenaar een damesfiets had gestolen uit de schuur en deze alvast koud had gezet in de nabije omgeving.

De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Aangehouden voor diefstal

WOERDEN Een 14-jarige jongen uit Woerden is gisteravond aangehouden op verdenking van diefstal van een sim-kaart van een mobiele telefoon en het vervalsen van een mogelijk gestolen stamkaart. De knaap werd aangehouden in het bedrijf waar hij aan het werk was als schoonmaker en had tijdens zijn werkzaamheden vermoedelijk de sim-kaart gestolen.

De jongen was ook in het bezit van een stamkaart op naam van een 18-jarige inwoner uit Woerden. De knaap gaf aan deze kaart als legitimatiebewijs te gebruiken om zodoende aan te tonen dat hij 18 jaar zou zijn en dan bijvoorbeeld wel een discotheek binnen mocht.

De knaap is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Fietsenstalling door brand verwoest

KAMERIK Gisteravond is brand uitgebroken in een fietsenstalling aan de Meent. Het betrof de fietsenstalling van het oude stadhuis. De fietsenstalling ging vrijwel geheel in vlammen op. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het resterende gedeelte. In de stalling stonden afvalcontainers en lagen stapels oude kranten.

De politie denkt dat sprake is van brandstichting.

Man aangehouden

MIJDRECHT Een 19-jarige man uit Mijdrecht is gistermiddag aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Cornelis Beerninckstraat.

Een getuige meldde dat twee personen, een man en een vrouw, bezig waren om in genoemde woning in te breken. De ter plaatse gekomen politie trof wel de man in de omgeving aan, maar de vrouw werd niet meer aangetroffen. De man bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap.

Hij werd ingesloten in bureau Maarssen en zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor door het Woning Inbraken Team ( WIT ).

Taxichauffeur van zijn taxi beroofd
ABCOUDE Een 19-jarige taxichauffeur uit Zaandam moest gisteravond rond kwart over tien op de Amsterdamse straatweg onder bedreiging van een mes het stuur van zijn taxi overgeven aan twee mannelijke overvallers.

De Zaandammer had de twee mannen daarvoor opgepikt bij het Centraal Station in Amsterdam voor een rit naar Abcoude. Daar aangekomen moest hij bij een bushalte stoppen en werd hij plotseling bedreigd met een mes en moest hij achter het stuur vandaan.

Hierna reed het gezelschap met een overvaller aan het stuur verder richting Utrecht. In Utrecht aangekomen werd de taxi-chauffeur op de Vleutenseweg uit zijn taxi gezet en reden de twee overvallers met de taxi, een personenauto merk Mercedes type 220, kleur paars, weg in de richting van de rijksweg A-2.

Het signalement van de twee overvallers luidt: dader 1: een negroïde man met zwarte pet, ongeveer 20 jaar. Dader 2: een negroïde man met witte jas, ongeveer 20 jaar oud.
De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mogelijke getuigen contact met haar op te nemen op telefoon 0900 8844.

Automobilist onder invloed
ABCOUDE Een 28-jarige automobilist uit Amsterdam is afgelopen nacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Hoogstraat. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,8 promille, hetgeen een boete betekende van 400 gulden.