Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 6-01-2001

Persberichten districten Maastricht en Sittard Zaterdag, 6 januari 2001 (H.P. 12.09)

Maastricht, snelheidscontroles:
Op vrijdag 5 januari 2001 hebben op de Cabergerweg en de Brusselseweg te Maastricht snelheidscontroles plaatsgevonden. Op de Cabergerweg reed ruim 10 % te hard. Op de Bosscherweg 20%.
Tussen 10.00 en 11.00 uur stond de radarauto opgesteld op de Cabergerweg te Maastricht. In dit uur werd de snelheid gemeten van 643 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 68 bestuurders harder reden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur.
Op de Bosscherweg werd tussen 13.35 en 16.00 uur gecontroleerd. De radarauto controleerde hier de snelheid van 1826 motorvoertuigen waarvan 373 bestuurders harder reden dan de maximum snelheid van 50 km per uur. Hier was de hoogste snelheid 92 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal per post thuis gestuurd.

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een winkelinbraak plaatsgevonden aan het Malbergplein te Maastricht. Een onbekende gooide omstreeks 05.00 uur een etalageruit stuk van een supermarkt gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht. Uit de etalage werd vervolgens een kratje bier gestolen met een waarde inclusief statiegeld van ongeveer fl. 25,-. Van de dader was bij de komst van de politie ter plaatse geen spoor meer te bekennen. De schade van de vernielde ruit van 0.90 bij 2.70 m bedraagt ongeveer fl. 1500,-. De beheerder van de supermarkt heeft van de vernieling aangifte gedaan.

Maastricht, straatroof:
Een 39 jarige inwoonster van Maastricht is vrijdag 5 januari 2001 kort na het middaguur op de Kastanjelaan te Maastricht beroofd door twee mannen op een bromfiets. De buit bestond uit een tas met daarin een beurs met fl. 1100,-.
Het slachtoffer liep vrijdag omstreeks 12.15 uur over de Kastanjelaan te Maastricht. Lopende over het aldaar gelegen fietspad hoorde zij van achteren een bromfiets naderen. Toen de bromfiets haar voorbij reed voelde zij plotseling dat haar schoudertas werd vastgepakt. Zij zag dat de duopassagier deze had vastgepakt. Zij greep de tas echter stevig vast maar kwam ten val. Bij de val moest zij haar tas loslaten waarop de bromfiets met daarop beide personen weg reed in de richting van de Statensingel. In de schoudertas was een beurs aanwezig waarin onder andere een geldbedrag van fl. 1100,- aanwezig was. Het slachtoffer heeft van de diefstal kort daarna aangifte gedaan van de diefstal.

Geleen, woninginbraak:
Op 5 januari 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Potterstraat in Geleen. De inbraak die plaatsvond tijdens de afwezigheid van de bewoners werd omstreeks 15.00 uur ontdekt toen men een geforceerde achterdeur van de woning aantrof. De woning werd geheel doorzocht en ontvreemd werden enkele juwelen en een computer.

In een flatwoning aan de Prof. Keulerstraat te Geleen heeft vrijdagmiddag 5 januari 2001 een poging tot inbraak plaatsgevonden. De bewoner die na een korte afwezigheid bij hun woning terugkeerden konden hun eigen woning niet meer in. Een onbekend bleek een poging gedaan te hebben het slot van de toegangsdeur van de flatwoning te forceren. Dit openbreken mislukte en de toegang tot de woning werd door de inbreker niet verkregen. Het slot werd dermate ernstig beschadigd dat ook de bewoners die rond 19.45 uur thuiskwamen het slot niet meer open kregen. De politie moest de toegangsdeur verder forceren om de bewoners weer in hun eigen huis te laten. De inbreker was bij een inspectie in de woning ook niet in de woning geweest. De bewoners hebben van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Sittard, man gewond bij steekpartij:
Een 30 jarige inwoner van Gouda is zaterdagmorgen 6 januari 2001 door een onbekend gebleven man met een messteek gewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.
In de nacht van vrijdag op zaterdag waren een aantal mensen bij elkaar op bezoek in een flatwoning aan de Eisenhowerstraat in Sittard. Onder deze mensen bevond zich het later slachtoffer. Zaterdag omstreeks 03.40 uur ging de huisdeurbel waarop alleen het slachtoffer de deur opende. De mensen die bij elkaar op bezoek waren hoorden dat er aan de deur werd gesproken en na een korte tijd de deur ook weer werd gesloten. Het slachtoffer bleek door de late aanbeller met een mes in zijn buik gestoken te Zijn. Hij liep daarbij een fiks bloedende wond op. Door een ambulance werd hij naar het ziekenhuis overgebracht waar hij aan zijn opgelopen letsel werd geholpen. Hij verkeert niet in levensgevaar.
Tot nu toe is slechts bekend dat het slachtoffer aan de deur een woordenwisseling heeft gehad met de nog onbekend dader. Deze heeft op het slachtoffer ingestoken waarbij deze is geraakt in zijn buik. Daarna is de dader weggerend over de galerij en is tot nu toe spoorloos.
In de omgeving is door de politie nog gezocht naar een persoon die mogelijk verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het toebrengen van het letsel maar er werd niemand aangetroffen. Ook is er nog gezocht naar het steekwapen. Ook dit werd niet aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in.