Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
16:12 zaterdag 6 januari 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Autokrakers aangehouden

ASSEN. Doordat een getuige het kenteken noteerde van de auto waarin ze reden, lukte het de politie om vrijdagmiddag op de A-28 bij Zwolle twee autokrakers aan te houden. De mannen zijn 20 en 32 jr. en komen uit Arnhem. De getuige zag op de parkeerplaats bij het ziekenhuis in Assen dat een man een geparkeerde auto openbrak en daaruit de radio stal. Omdat het kenteken van de auto waarin ze wegreden op naam stond van iemand uit Gelderland werden ook andere politiekorpsen geïnformeerd. Op de A-28 in de buurt van Zwolle werd de auto gesignaleerd en werden de beide inzittenden aangehouden. In de auto lagen meerdere autoradios en andere goederen. De verdachten zijn overgebracht naar Assen. De 32 jr. man heeft inmiddels bekend dat hij in meerder autos in o.a. Assen en Eelde heeft ingebroken. Ze blijven voorlopig vast zitten.


*
Inbraken

WIJSTER. Vrijdagavond is ingebroken in een woning op het terrein van een camping aan de Drijberseweg in Wijster. Men kwam binnen door een raampje te forceren. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning zijn in ieder geval sieraden gestolen.

ASSEN. Vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Gerard Doustraat in Assen. Waarschijnlijk is men binnen gekomen via de zogenaamde flippermethode (met een hard plaatje of iets dergelijks het slot terugduwen). Uit de woning werden o.a. geld, sieraden en een GSM gestolen.


*
Schennispleger

MEPPEL. Vrijdagavond tegen 18.20 toonde een nog onbekende man op de Reestlaan in Meppel zijn geslachtsdeel aan een jonge vrouw uit Kampen. De vrouw liep richting Koedijkslanden en de man kwam haar lopend tegemoet. Het betreft een slanke blanke man met een grote bos blond/rood krullend haar.


*
Botsing met lesmotor

ROGAT. Bij een aanrijding op de Hessenweg bij Rogat raakte zaterdagmorgen een 22 jr. motorrijder uit Wittelte licht gewond. De man kreeg les en reed voor de instructeur uit. Bij de oprit naar de A-28 sloeg een tegemoetkomende bestelauto, bestuurd door een 51 jr. man uit Joure, plotseling linksaf. De motorrijder remde nog wel krachtig doch kon een aanrijding niet voorkomen. De motor was totaal vernield. De bestuurder ging met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.


*
Kop-staart aanrijding

ASSEN. Bij een kop-staart aanrijding op de Nobellaan in Assen tussen twee personenautos, raakte zaterdagmorgen een 46 jr. man uit die plaats licht gewond. De man bestuurde een auto en moest stoppen voor een voetgangersoversteekplaats. Een 37 jr. vrouw uit Deurze reed in een auto achter de man en had te laat in de gaten dat die stopte. Een aanrijding volgde. De man werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Scooterbestuurder gewond

EMMEN. Een 16 jr. jongen uit Valthermond raakte zaterdagmorgen licht gewond bij een ongeval op de kruising van de Angelsoerdijk met de Boermarkeweg in Emmen. Een 37 jr. automobilist uit Emmen verleende geen voorrang aan de scooterrijder. De jongen remde nog wel krachtig. Hij kwam echter te vallen en raakte met zijn helm de zijkant van de auto. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Banden lek gestoken

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden in de Fokkingeslag in Emmen bij zes geparkeerde autos banden lek gestoken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe