Politiebericht Flevoland: gehele regio 7-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-51401953

Uitslaande brand in bedrijvencomplex
LELYSTAD Een uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vaartweg grotendeels in as gelegd. De brand werd ontdekt omstreeks 03.30 uur. De brandweer rukte uit met groot materiaal, maar de vlammen sloegen al aan alle kanten het pand uit. Het bedrijvencomplex, waarin zo`n 10 à 15 bedrijven zijn gevestigd, moest al snel als verloren beschouwd. Een gasinstallatiebedrijf leverde extra gevaar op door een aantal ontploffende gasflessen. De brandweer kon het naastliggende pand, waarin een kartonnagebedrijf is gevestigd, vrij van vuur houden. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor. Voor zover bekend zijn er geen stoffen vrijgekomen die voor bewoners in de omgeving schadelijk kunnen zijn. De schade aan het pand is aanzienlijk. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
In een van de bedrijven trof de politie een professionele hennepkwekerij aan met enkele honderden plantjes. In de loop van de zondag hebben twee inwoners van Lelystad (33 en 29) zich gemeld als betrokkenen bij de kwekerij. Zij zijn voor nader onderzoek aangehouden.
De brandweer van Lelystad heeft bij de brand al haar materieel ingezet. De brandweer van Dronten verleende assistentie door stand-by te staan voor eventuele andere branden in Lelystad.

Rijden onder invloed
URK Op de Robbenplaat werd zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietser aangehouden omdat hij behoorlijk wild reed. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 445 ug/l (1,01 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor vier uur.

LELYSTAD Na een melding van een paar verdachte personen in de Kempenaar kwam de politie aldaar een 30-jarige automobilist uit Lelystad tegen. De man werd gecontroleerd en bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 970 ug/l (2,20 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod voor elf uur en een proces-verbaal. Met de verdachte gedragingen had hij niets van doen.

Aanhouding inbreker
LELYSTAD Na een melding van een paar verdachte personen in de Kempenaar kwam de politie zaterdagavond in een brandgang twee personen tegen, die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de politie gingen de mannen er hard rennend vandoor. Een van hen, een 18-jarige Lelystedeling, kon even later worden ingerekend. Waar de verdachte heeft ingebroken is nog niet bekend. Wel werd in de brandgang een splinternieuwe damesfiets aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.