KNSB

Gianni Romme start niet op EK

Amersfoort, 7 januari 2001

Gianni Romme neemt volgend weekeinde definitief niet deel aan het Europees kampioenschap schaatsen in het Italiaanse Baselga di Piné. De schaatser uit de Spaar Select-ploeg is niet voldoende hersteld van de lichte griep waarmee hij de afgelopen dagen in het Zwitserse Davos te kampen had. In overleg met coach Peter Mueller en de medische staf van Spaar Select, heeft Gianni Romme besloten af te zeggen voor het Europees kampioenschap. Ook vorig seizoen moest hij zich wegens ziekte afmelden voor het Europees kampioenschap.

De plaats van Gianni Romme wordt ingenomen door Jelmer Beulenkamp, die als eerste reserve was aangewezen. In overleg met de Commissie Topsport van de KNSB en Topsport-coördinator Ab Krook, zal Gianni de mogelijkheid worden geboden zich alsnog te plaatsen voor het wereldkampioenschap te Boedapest, Hongarije. Romme gaat zich nu volledig richten op het verdedigen van zijn wereldtitel allround op 10 en 11 februari in Boedapest.

De Spaar Select-ploeg verplaatst morgen haar trainingskamp van Davos naar het Italiaanse Collalbo. De weersomstandigheden in Zwitserland zijn dermate slecht dat een goede voorbereiding op het Europees kampioenschap allround en de wereldkampioenschappen sprint (20 en 21 januari te Inzell) wordt verstoord. Vanuit Collalbo vertrekken de EK-deelnemers naar Baselga di Piné. Vanaf 15 januari slaat de hele Spaar Select-ploeg haar tenten op in het Zuid-Duitse Inzell.

Einde persbericht

copyright KNSB