Erasmus Universiteit Rotterdam

8 januari 2001

Benoemingen aan de Erasmus Universiteit

Prof.dr. J.P.L. Burgers hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken

Dr. J.P.L. Burgers (1953) is benoemd tot hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Na zijn studie Sociologie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg, thans Katholieke Universiteit Brabant, bleef hij aan deze instelling verbonden. Eerst als wetenschappelijk onderzoeker op het terrein van de volkshuisvesting en stadsontwikkeling, later als universitair docent.
Van 1990 tot 1998 was Burgers bij de Universiteit Utrecht. In 1998 kwam hij in dienst bij de EUR als universitair hoofddocent sociologie.

Prof.dr. J. Veenman hoogleraar Economische sociologie

Prof.dr. J. Veenman (1949) is benoemd tot hoogleraar Economische sociologie, in het bijzonder arbeidsmarktvraagstukken aan de Faculteit der Economische Wetenschappen. Professor Veenman, die Economie studeerde aan de Nederlandse Economische Hogeschool, werkt sinds 1974 bij de Economische Faculteit van de EUR. Sinds 1996 bekleedde hij de bijzondere leerstoel Arbeidsmarkt en maatschappelijke ongelijkheid aan dezelfde faculteit, met een medebenoeming in de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Prof.dr. S.J. Magala hoogleraar Cross-cultural management

Dr. S.J. Magala (1950) is benoemd tot hoogleraar Cross-cultural management aan de Faculteit der Bedrijfskunde.
Slawomir Magala, geboren in Polen, is sinds 1986 verbonden aan de Erasmus Universiteit. Hij is nauw betrokken bij de diverse uitwisselingsprogrammas van de EUR met universiteiten in landen in Oost-Europa.

Prof.dr. R.W. Wagenaar hoogleraar Network services & infrastuctures

Prof.dr. R.W. Wagenaar (1954) is benoemd tot hoogleraar Network services & infrastuctures aan de Faculteit der Bedrijfskunde. Professor Wagenaar studeerde experimentele natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1987 tot 1996 was hij universitair (hoofd)docent Technische Informatica aan de Economische Faculteit en de Faculteit der Bedrijfskunde van de EUR. In 1996 volgde zijn benoeming als deeltijd hoogleraar Economie van de Tele-diensten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Prof.dr. R. Pieters bijzonder hoogleraar Kinderoncologie

Dr. R. Pieters (1959) is benoemd vanwege de Vereniging Trustfonds EUR tot bijzonder hoogleraar Kinderoncologie aan de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Hij studeerde medicijnen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ook zijn promotie, alsmede zijn opleiding tot medisch specialist vonden in Amsterdam plaats. Sinds 1999 is Pieters hoofd van de afdeling Oncologie/Hematologie van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.