Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.10 uur
Vissterfte

NIEUWEGEIN De afdeling milieu van de politie heeft zaterdag in de vijver van het park Kokkenbogaard vissterfte geconstateerd. Vermoedelijk door de ernstige regenval afgelopen vrijdag is rioolwater in de vijver gestroomd. Het zuurstofgehalte is daardoor afgenomen waardoor een aantal vissen is gestikt. De vissen worden vandaag uit het water gehaald.

Binnenbrand

NIEUWEGEIN Aan de Buizerdlaan in Nieuwegein is zondagochtend rond half acht een binnenbrandje geweest in een kerkgebouw. Een aantal tafels en gordijnen zijn daarbij verbrand. De brandweer heeft de brand geblust. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Een 44-jarige inwoner van IJsselstein is zondagnacht even na twaalf uur aan de Provincialeweg 201 met zijn auto uit de bocht gevlogen en daarbij tegen enkele bomen aangereden. Hoewel de auto zwaar beschadigd was had de man geen letsel opgelopen.

Wel bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Bij onderzoek bleek de man een alcoholpromillage van 1,7 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.