Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-01-2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen met gestolen bromfiets aangehouden Op het Stationsplein is zondag om 19.35 uur een 17-jarige Helmondse jongen aangehouden. Hij was in het bezit van een bromfiets die als gestolen gesignaleerd stond. Hij zou de bromfiets geleend hebben. De bromfiets is voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Broers aangehouden na vernieling
In de buurt van de Gounodlaan zijn zondag om 20.45 en 21.00 uur twee Eindhovenaren van 26 en 32 jaar oud aangehouden. Zij zouden bij een woning voor begeleid wonen aan de Gounodlaan verschillende ruiten ingegooid hebben. Ook een begeleider zou bedreigd zijn. De jongste van de twee verdachten (twee broers) woont in het huis aan de Gounodlaan. Hij was het niet eens met het eten. Hij gooide een fles door de ruit en liep weg. Hij ging zijn 32-jarige broer halen en beiden gooiden een aantal ruiten van het huis in. Op dat moment kwam de politie ter plaatse. De twee verdachten sloegen op de vlucht, waarbij de jongste het riviertje De Gender in sprong. Ze konden aangehouden worden. De oudste is nog in het ziekenhuis behandeld aan een snijwond aan de hand. De twee zijn ingesloten.

Eindhoven: Met drank tegen boom
Op de Insulindelaan is zondag om 23.40 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een boom gereden. De man had gedronken en blies ruim 1,55 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Helmond: Man op hoofd geslagen
Een 36-jarige Helmonder is maandagmorgen, even na middernacht, door onbekende personen op het hoofd geslagen. Hij hield er een bloedende hoofdwond aan over. De man kwam van zijn werk en hoorde in de brandgang naast zijn woning iets. Toen hij ging kijken werd hij op het hoofd geslagen. Hij had drie personen met bivakmutsen in de brandgang gezien.

Oirschot: Gecompliceerde aanrijding met letsel en drank Een 29-jarige automobilist uit Oirschot reed zondag om 20.20 uur door onbekende oorzaak op de Nieuwstraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Door de aanrijding drukte hij de geparkeerde auto tegen een boom, waarvan een tak op het dak van een woning kwam en enkele dakpannen vernielde. De 29-jarige bestuurder raakte gewond aan zijn gezicht en de inzittende, een 28-jarige man uit Oirschot is met rug- en nekletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De 29-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Door de verwondingen in zijn gezicht kon hij niet blazen. Er is een bloedproef genomen.

Breugel: Aanrijding met drank
Op Hooijdonk is zondagavond om 20.15 uur een 64-jarige man uit Son aangehouden. Hij reed met zijn auto vanuit de richting Nuenen in de richting van Breugel. Een 65-jarige Nuenenaar reed hem met zijn auto tegemoet. De man uit Son stuurde bij het passeren naar links en raakte de tegenligger. Hierbij ontstond alleen materiële schade. De Nuenenaar bleek gedronken te hebben, ruim 1 promille.

Oirschot: Inbraak
Zondagavond is ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg. Er is een ruit van de toegangsdeur vernield. Uit het bedrijf is elektrisch gereedschap weggenomen.

Asten: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf Longkruid een blauwe Mercedes Benz met het kenteken LP-XN-29 gestolen.

Heeze: Schennispleger
Een 18-jarige vrouw uit Heeze heeft zondag melding gedaan van een schennispleging bij het NS-station in Heeze. De schennispleging gebeurde zondag om 8.30 uur. De schennispleger was een ongeveer 45-jarige man, 1.70 m lang. Hij had donkere korte haren en een volle snor. De man droeg een trainingspak met de kleuren zwart, rood en wit. Hij liet zijn broek zakken en masturbeerde. Rond dat tijdstip passeerde een wandelaar met een hondje. Hij kan de politie mogelijk helpen bij de opsporing van de schennispleger.

Budel: Onder invloed
Op de Kapelstraat is maandag om 2.00 uur een 34-jarige automobilist uit Budel aangehouden. Hij had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Geldrop: Vrachtautodief aangehouden
Na een melding van een getuige is maandag om 0.55 uur op de Kanaaldijk Noord in Someren een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een trekker met oplegger met Belgisch kenteken. Een getuige had bij een benzinestation gezien dat de bedrading van het contactslot van de trekker los hing. Hij waarschuwde de politie die de vrachtautocombinatie op de Kanaaldijk Noord in Someren zag rijden. De man is voor onderzoek ingesloten. De trekker en oplegger, eigendom van twee verschillende firmas uit Brugge, stonden nog niet als gestolen gesignaleerd. De oplegger was leeg.

Geldrop: Verdachten motordiefstal aangehouden
Zondag zijn door de politie uit Geldrop twee Helmonders van 17 en 21 jaar oud aangehouden. De twee worden er van verdacht dat zij op 18 december bij een handelaar aan de Sluisstraat een crossmotor hebben gestolen. De motor is terecht. De politie onderzoekt de zaak. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Reusel: Man met ontzegging en drank
Op de Kruisstraat is maandag om 1.25 uur een 34-jarige man uit Reusel aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Voor deze feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen.

Reusel: Onder invloed
Op de Hulselsedijk is maandag om 1.05 uur een 23-jarige automobilist uit Wintelre bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 0,8 promille.

Reusel: Inbraak in woning
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Beemden. Aan de achterzijde is een ruit ingeslagen. Uit de woning verdwenen een horloge, een gsm, een gouden halsketting en twee muntenalbums.

Casteren: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat zijn in de nacht van zondag op maandag twee fototoestellen en een filmcamera gestolen. De achterdeur is opengebroken.

Valkenswaard: Onder invloed
Maandag om 2.30 uur is op de Europalaan een 49-jarige automobilist uit Hamont-Achel betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek een promillage van ruim 1,45 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Valkenswaard: Inbraken
Tussen donderdagavond en zaterdagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan De Vlasroot. Uit het bedrijf zijn zes deegmengmachines met een totale waarde van fl 30.500,= gestolen. Men kwam binnen via een opengebroken lichtkoepel op het dak. Bij een bedrijf aan de Vest is in de nacht van zondag op maandag een ruit vernield. De computer, beeldscherm en toetsenbord die achter de ruit stonden, zijn meegenomen.

Veldhoven: Auto uitgebrand
Op Sondervick is maandag om 1.55 uur een geparkeerde personenauto uitgebrand. De brandweer bluste. De brand is waarschijnlijk aangestoken en er is mogelijk een inbraak aan vooraf gegaan.