Politiebericht Friesland: Friesland 8-01-2001
Politieberichten van 8/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Pingjum: poging branstichting
Maandag omstreeks 03.35 uur werd gepoogd brand te stichten in een woning aan de Grote Buren. (zie politieberichten van 7/1 13.00 uur t/m 8/1 07.00 uur). De verdachte, een 64-jarige inwoner van Pingjum, kon worden aangehouden. De man had een brandende molotovcocktail door een ruit van een pand gegooid. Het vuur doofde echter. De verdachte wilde toen op nieuw de zaak aansteken, doch kon door inmiddels wakker geworden buurtbewoners worden tegengehouden. Een langslepende burenruzie lag aan deze poging tot brandstichting ten grondslag.

Leeuwarden: aanrijdingen door gladheid
Vanmorgen dezen zich in de provincie een aantal aanrijdingen voor ten gevolge van plotseling optredende gladheid. Veel automobilisten werden door de gladheid verrast. Beneden de lijn Harlingen Leeuwarden Buitenpost waren de wegen glad door opvriezing. Bij een aanrijding onder Hoornsterzwaag viel een licht gewonde. Bij de andere aanrijdingen, ongeveer 15, was alleen sprake materiele schade.

Heerenveen: diefstal personenauto
Van zondag op maandag werd vanaf een parkeerplaats bij de Munt een personenauto,merk Opel Kadett, kleur blauw, voorzien van het kenteken XR-05-VJ, weggenomen. Een 20-jarige inwoonster van Heerenveen deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272