Persbericht 'LYCOS TOP 10' (december 2000)

MELODIE VOOR MOBIEL MEEST POPULAIR

Haarlem, 8 januari 2001 - De mobiele beller kan er kennelijk geen genoeg van krijgen. Voor de vierde achtereenvolgende maand staan de Ringtones op nummer
1 in de Lycos Top 10. Op de tweede plaats is het stuivertjewisselen tussen Kerst en Sinterklaas. Zoals te verwachten steeg Vuurwerk in de december top 10 met stip naar een derde plaats. Nieuw in de lijst is de Playstation 2 (PS2), deze komt binnen op plaats 10.

"Een van de functies van de Lycos Top 10 is het signaleren van trends", vertelt Silvio de Groot, managing director van Lycos Nederland, "Daarom aandacht voor de binnenkomst van Playstation 2 in de Top 10. De komende tijd gaan we hier zeker meer van horen." De introductie van de Playstation 2 in Europa kon in augustus van het afgelopen jaar niet doorgaan. Pas eind november waren voldoende apparaten voor de Europese markt beschikbaar. In Japan zijn nu al ruim 3 miljoen Playstations 2 verkocht.

Opvallend is de geprolongeerde vijfde plaats van Gedichten. Ook eind december zijn gedichten kennelijk nog populair. Een andere opvallende positie wordt ingenomen door Pamela Anderson. De voormalige Baywatch-ster is nog altijd populair. Voor de tweede achtereenvolgende maand legt zij beslag op de negende plaats. Verder staan Dragonball Z, Britney Spears en Pokemon in de top 10.

De Lycos Top 10*

1) Ringtones

2) Kerst

3) Vuurwerk

4) Dragonball z

5) Gedichten

6) Pokémon

7) Britney Spears

8) Sinterklaas

9) Pamela Anderson

10) Playstation 2


* Algemene onderwerpen, zoals het weer, het nieuws, mp3's, maar ook bedrijfsnamen worden bij het samenstellen van de Lycos Top 10 buiten beschouwing gelaten.

"Lycos.nl is één van de meest bezochte zoekmachines in Nederland en dat is ook niet verwonderlijk.", weet Silvio de Groot, "Omdat wij voor onze klanten de beste sites selecteren, krijgen zij wat ze zoeken. Hiervoor is zelfs een speciale redactie in het leven geroepen. Deze redactie stelt de Link Directory samen, voorziet de geselecteerde sites van een korte beschrijving en zet het Lycos-hondje er als herkenningsteken bij. De klant weet dan dat hij of zij iets goeds krijgt."

Over Lycos Europe
Lycos Europe NV is één van Europa's leidende Internet bestemmingen. Het is een krachtig netwerk van eersteklas Internet merken die connectivity, content en community service combineren.

Miljoenen webgebruikers navigeren, communiceren of publiceren hun eigen content dagelijks op Lycos Europe. Op dit moment kiest één op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk (bron: Mediametrix)

Dat maakt van Lycos Europe een belangrijke bestemming voor on-line adverteerders en e-commerce partners.

Lycos Europe biedt een pan-Europese aanwezigheid met websites die gebruik maken van lokale taal en content in 12 landen - België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Over Lycos Netherlands
Lycos Netherlands BV - onderdeel van Lycos Europe NV - is sinds september 1997 in Nederland actief en is één van de meest bezochte online bestemmingen. Ze biedt een groot aantal diensten aan. De Nederlandse websites van de groep bestaat nu uit; Lycos.nl -de persoonlijke internetgids-, Tripodnet.nl -Europa's grootste web community- en Comundo.nl
-aanbieder van gratis internettoegang.