Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 8-01-2001 Persberichten district Kerkrade
Verzonden maandag 8 januari 2001 te 14.42 uur

Landgraaf; autobanden vernield
In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari werden van een tiental autos een of meerdere banden lek gestoken. De autos stonden geparkeerd op de route Schanserweg-Groenstraat-Karel Doormanstraat in Landgraaf. Alleen de banden van autos die op de rijbanen geparkeerd stonden werden vernield terwijl de autos geparkeerd op de diverse opritten van woningen gespaard bleven. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

Landgraaf; tasjesroof
Toen een 40-jarige vrouw uit Heerlen zondag 7 januari om 13.45 uur over de parkeerplaats van de Hoofdstraat in Landgraaf liep, naderde haar van achteren een onbekende jongen op een bromfiets. In het voorbijrijden trok hij de handtas uit de handen van de vrouw waarna de verdachte er in de richting van Achter de Winkel/Baanstraat vandoor ging. In de tas zat een gering geldbedrag en enkele persoonlijke spullen van het slachtoffer.

Landgraaf; kelderbrand
Door onbekenden werd zondag 7 januari om 13.20 uur brand gesticht in enkele kelderboxen van een flat aan Achter de Winkel in Landgraaf. De brand, die gepaard ging met de nodige rookoverlast, moest door de brandweer worden geblust. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in verband met een mogelijke brandstichting.

Landgraaf; aanrijding met gewonde
Zondag 7 januari ontstond op de Mensheggerweg in Landgraaf een aanrijding waarbij een 21-jarige man uit Kerkrade gewond raakte en vervoerd werd naar het ziekenhuis in Heerlen. Omstreeks 21.45 uur reed een 18-jarige man uit Kerkrade als bestuurder van een Opel Kadett over de Mensheggerweg komende uit de richting van de Einsteinstraat. Op een gegeven moment wilde hij een voor hem rijdende Opel Ascona inhalen met daarin enkele personen. Tijdens dit inhalen verloor de Kerkradenaar de controle over zijn voertuig, botste tegen een lichtmast, werd terug gekatapulteerd, draaide enkele malen om zijn as en kwam uiteindelijk tot stilstand. Mede door het gebruik van de autogordel raakte de bestuurder en diens 19-jarige bijrijder niet gewond. Dit gebeurde wel met de 21-jarige die achterin de auto zat. De politie wil graag in contact komen met de inzittenden van de Opel-Ascona die door de Kerkradenaar werd ingehaald. Daartoe kan gebeld worden met: 045-4002500.

Kerkrade; containerbrand
Zondag 7 januari werd om 21.05 uur brand gesticht in een papiercontainer staande op de Carboonstraat in Kerkrade. De brandweer werd in kennis gesteld en doofde het vuur. De gemeente moest gewaarschuwd worden om de troep op te ruimen.

Kerkrade; dronken bestuurder
Het slingerend rijgedrag van een 46-jarige autobestuurder uit Kerkrade over de Marktstraat in Kerkrade trok maandag 8 januari om 00.05 uur de aandacht van een politiepatrouille. Tijdens de daarop volgende controle bleek dat de man alcohol gedronken had. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een promillage aan van 2,24; ruim vier keer hoger dan het toegestane. De man kreeg een rijverbod opgelegd van twaalf uren en zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Kerkrade; coniferenbrand
Maandag 8 januari om 01.40 uur ontdekte een voorbijganger dat een viertal coniferen bij een woning aan de St. Joannesstraat in Kerkrade in brand waren gestoken. Door het snelle optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. Wie de brand veroorzaakt heeft, is niet bekend.

Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045-4002006