SNS Reaal Groep

6.000 medewerkers van SNS Reaal Groep over op Max Havelaar koffie

8 januari 2001

s-Hertogenbosch, 8 januari 2000 - SNS Reaal Groep gaat voor al haar 6.000 medewerkers over op koffie- en theevoorziening met het Max Havelaar en Eko keurmerk. Deze keuze ligt in lijn met de wijze waarop SNS Reaal Groep uitdrukking wil geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid: winstdoelstellingen op een verantwoorde manier realiseren, met aandacht en respect voor milieu en sociale vraagstukken.

De koffie en thee met Max Havelaar keurmerk wordt op verantwoorde wijze bij kleine boeren en coöperaties in de derde wereld door Fair Trade ingekocht. De koffieboeren ontvangen een gegarandeerde minimumprijs voor hun producten. Bovendien kunnen zij door langdurige handelscontracten en voorfinanciering door de Max Havelaar organisatie een toekomst opbouwen.

Per koffie- of theeconsumptie, en dat zijn er toch zon 10 miljoen per jaar (8 kopjes koffie of thee per dag per medewerker) komt 2 ct extra direct ten goede aan de boeren en coöperaties. Met het totaalbedrag van 200.000 gulden per jaar worden 6000 boerengezinnen extra ondersteund in hun bestaan.

SNS Reaal Groep is een snelgroeiende Nederlandse bankverzekeraar met een balanstotaal van 37 miljard Euro en ca. 6.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in s-Hertogenbosch. SNS Reaal Groep biedt particuliere en zakelijke klanten een compleet aanbod van bank-, beleggings- en verzekeringsproducten, onder de twee hoofdmerken SNS bank en Hooge Huys. De maatschappelijke betrokkenheid van SNS Reaal Groep komt onder andere tot uitdrukking in duurzame spaar-, beleggings- en verzekeringsproducten, in gespecialiseerde maatschappelijke research en in community-sponsoring op landelijk, regionaal en locaal niveau.