Gemeente Oosterhout

Inspraakavond Stadsvisie op 8 januari in raadzaal stadhuis

Organisaties, instellingen, inwoners en andere belanghebbenden kunnen maandag 8 januari a.s. tijdens een inspraakavond hun mening geven over de Stadsvisie 2000-2015. De Stadsvisie geeft op hoofdlijnen de gewenste ontwikkelingen van Oosterhout in de periode 2000-2015 aan. De inspraakavond wordt gehouden in de raadzaal van het stadhuis en begint om 20.15 uur.

Burgemeester en wethouders hebben in december van het vorig jaar het raadsvoorstel tot vaststelling van de Stadsvisie uitgebracht. Dat voorstel wordt, in de vergadering van 17 januari, voor advies voorgelegd aan de commissie Middelen. De gemeenteraad zal vervolgens in zijn vergadering van 30 januari een besluit over de Stadsvisie nemen. Voordat het zo ver is, is er voor belanghebbenden een mogelijkheid commentaar op de Stadsvisie te leveren.

De inspraakavond is te beschouwen als de afsluiting van het interactieve proces waarin de Stadsvisie tot stand is gekomen. Vanaf het allereerste begin zijn Oosterhoutse organisaties, instellingen, inwoners en ondernemers bij de opstelling van de Stadsvisie betrokken. Onder andere door de rondetafelgesprekken en enquêtes aan het begin van het proces (inventarisatiefase), is getracht een zo representatief mogelijke vertegenwoordiging van de Oosterhoutse bevolking aan het proces te laten deelnemen. Ook op andere manieren - zondagmatinees, stadsvisiespanel - zijn inwoners en organisaties in staat gesteld mee te werken aan de totstandkoming van deze Stadsvisie.