Gemeente Leiden

5 januari 2001

Hein van Woerden

(071) 516 50 57

Aandacht voor Jaar van Vrijwilligers en Digitale Eregalerij tijdens Nieuwjaarsreceptie

Jaar van Vrijwilligers
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Leidse gemeentebestuur op maandag 8 januari a.s. zal door de burgemeester aandacht worden besteed aan het door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Het Internationaal Jaar van Vrijwilligers beoogt de erkenning, ondersteuning, promotie en netwerkvorming van het vrijwilligerswerk te bevorderen. De activiteiten worden voor het grootste deel in de gemeenten georganiseerd. Daartoe worden lokale comités opgericht. Ook in Leiden is een lokaal comité opgericht, bestaande uit een projectcoördinator en vertegenwoordigers van organisaties die met vrijwilligers werken. In januari vindt in Amsterdam een Wereldcongres plaats waarbij ook het Leidse Comité zal zijn betrokken. Het Leidse Lokaal Comité is gevestigd bij WAVES (werk, activiteiten vrijwilligerswerk en scholing), onderdeel van de Leidse Welzijnsorganisatie.

Digitale Eregalerij
Burgemeester Postma zal na afloop van zijn nieuwjaarstoespraak de Digitale Eregalerij openen. Tijdens de behandeling van de begroting 2001 werd door de gemeenteraad unaniem een motie aanvaard om op de gemeentelijke website een digitale eregalerij in te richten. Deze motie is inmiddels in uitvoering genomen. Het eerste deel van de eregalerij is gereed (van het jaar 2001 teruggerekend tot en met 1985) en zal vanaf maandagavond 8 januari a.s. te vinden zijn op www.leiden.nl/gemeente. U klikt vervolgens op "eregalerij". In de loop van de komende maanden zal de eregalerij worden voltooid.

Voor meer informatie

- over het Internationaal Jaar van Vrijwilligers: Lokaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers, p/a WAVES, Breestraat 15,
tel. (071) 516 04 77 (op werkdagen van 12.00 - 16.00 uur)
- over de Digitale Eregalerij:
Joris Janssen, afdeling Communicatie Bestuursdienst, tel. (071) 516 50 07