NIB Capital Bank N.V.


NIBC PETERCAM DEVIVATES N.V.

Het Executive Committee van NIB Capital Bank N.V. en het Executive Committee van Petercam N.V. hebben het genoegen mee te delen dat na een intensieve periode van overleg is besloten tot het oprichten van een joint venture die zich zal toeleggen op de structurering van en handel in afgeleide producten op aandelen en aandelenindexen. De joint venture zal onder de naam NIBC Petercam Derivatives N.V. vanuit Brussel haar activiteiten ontplooien.

NIB Capital Bank en Petercam zien grote voordelen in het oprichten van een joint venture. De expertise van Petercam op het gebied van equity derivaten wordt middels de joint venture toegankelijk voor NIB Capital, terwijl de joint venture gewaarborgd wordt door de zeer goede credit rating van NIB Capital Bank (Aa3 Moody's en AA- Standard & Poor's). De joint venture zal het statuut van beursvennootschap aanvragen.

NIB Capital Bank N.V. is onderdeel van NIB Capital N.V., een in Nederland gevestigde onderneming met drie kernactiviteiten: Asset Management, Private Equity en Investment Banking. De aandelen van NIB Capital N.V. zijn in handen van ABP en PGGM. ABP is een pensioenfonds voor ambtenaren met meer dan 2,5 miljoen deelnemers en een totaal pensioenkapitaal van EUR 150 miljard (eind 1999). ABP is het grootste pensioenfonds van Europa. PGGM is een pensioenfonds voor de gezondheidszorg en de welzijnssector met 855.000 deelnemers en een totaal pensioenkapitaal van EUR 50 miljard (eind 1999). PGGM is het op één na grootste pensioenfonds van Nederland.

Petercam N.V., met hoofdkantoor in Brussel, is de grootste onafhankelijke beursvennootschap van België, met activiteiten in Corporate Finance, Institutional Sales, Research en Asset Management.

Den Haag / Brussel, 8 januari 2001
NIB Capital Bank N.V. / Petercam N.V.