Endemol Entertainment NV

PERSBERICHT

Hilversum, 8 januari 2001

Eerste acquisitie in Latijns-Amerika
ENDEMOL NEEMT MEERDERHEIDSBELANG
IN ARGENTIJNSE TV-PRODUCENT P&P

ENDEMOL Entertainment heeft een meerderheidsbelang genomen in de toonaangevende TV-producent Producciones y Publicidad (P&P) uit Buenos Aires, Argentinië. P&P is gespecialiseerd in de productie van entertainment en infotainment voor televisie en beschikt over een dochterbedrijf P&P Digital voor online activiteiten. In Argentinië is P&P een van de weinige onafhankelijke producenten die in opdracht van verschillende landelijke zenders actief is. Via kabel en satelliet zijn de P&P-programma's in diverse landen van Latijns-Amerika en in de Verenigde Staten te zien.
De participatie van ENDEMOL in P&P kan op termijn verder worden uitgebreid.

P&P werd in 1996 opgericht door Martin Kweller en anderen. In 1998 voegde Marcelo Kohen zich bij het bedrijf. Inmiddels vormen Kweller en Kohen (beiden 35) gezamenlijk het management van P&P en zijn zij eigenaar van de resterende aandelen in het bedrijf. De twee hebben ieder voor zich ruime ervaring opgedaan in de Argentijnse televisiewereld. Argentinië kent vijf vrij te ontvangen, aardse televisiezenders en een groot aantal kabel- en satellietstations. Marktleider is Telefé (kanaal 11), gevolgd door Artear (Kanaal 13), Azul TV en America 2. P&P werkt voor alle grote zenders.
Voor het jaar 2001 zijn de belangrijkste P&P-producties: de wekelijkse vrolijke talkshow met beroemde gasten 'Todos al Diván' voor Azul TV; het eveneens wekelijkse, twee uur durende, entertainment-magazine 'Versus' voor Telefé; de beroemde dagelijkse entertainmentshow 'Duro de acostar' en 'Venite con Georgina', een dagelijks magazine van twee uur, speciaal voor vrouwen, beide op Canal Azul; het dagelijkse spelprogramma 'Vamos a Jugar' en het dagelijkse showbiz-programma 'Rumores', beide eveneens voor Azul.

P&P Digital is de internet-onderneming waarin P&P een meerderheidsbelang heeft. Een van de activiteiten van P&P Digital is de deelneming in Preguntario.com, de eerste vraag- en antwoord-website van Latijns-Amerika. Preguntario bouwt communities van deskundigen en geïnteresseerden op het web. Daarnaast heeft P&P Digital een belang in de discount-site Sudescuento.com.

ENDEMOL Entertainment is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar en producent van content voor televisie en online platforms. De onderneming, die haar hoofdkwartier in Nederland heeft, beschikt over dochterbedrijven en joint-ventures in 16 landen, waaronder de grote Europese markten, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië.