Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 1 8 januari 2001

Boskalis boert goed en investeert in state of the art tonnage

Papendrecht -- Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft in 2000 uitstekend geboerd en voorziet in 2001 verdere groei en bloei.

"Er is de komende jaren zowel in Europa als daarbuiten veel behoefte aan uitbreiding en modernisering van havens, waterwegen en kustgebieden; veel capaciteit zal worden ingezet voor landaanwinning en grondverbetering. De internationale baggermarkt ligt er goed bij". Dit zei de heer ing. R. van Gelder, bestuursvoorzitter van Boskalis tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak.

Gezien de opdrachten in portefeuille voor de komende 4 tot 5 jaar én de gunstige marktvooruitzichten zal Boskalis zijn vloot verder vernieuwen en uitbreiden.

Dezer dagen is bij Merwede Shipyards in Hardinxveld-Giessendam een tweede 4.900 m3 sleephopperzuiger van het type "Waterway" besteld, een schip speciaal ontworpen om met geringe diepgang en een groot laadvermogen, in ondiepe wateren vooroever- en strandsuppletie alsmede bagger- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Net als de Waterway, die begin van dit jaar in de vaart zal worden genomen, wordt ook dit schip primair ingezet voor baggerprojecten op korte en middellange vaarafstanden.

Ook is besloten om in de tweede helft van dit jaar de sleephopperzuiger "WD Fairway" met 54 meter te verlengen waardoor deze jumbotrailer van 23.350 m3 wordt getransformeerd naar een mega trailer van ruim 33.000 m3.

Tevens is bij de Merwede een betaalde opdracht geplaatst voor het voorontwerp van twee sleephopperzuigers met een capaciteit van ieder circa 14.000 m3, waarin de nieuwste technologieën zullen worden verwerkt.

Van Gelder: "De vlootplannen voorzien deels in de vervanging van ouder tonnage door zeer efficiënte, state of the art schepen. Cost leadership zal ook in de komende jaren een belangrijke succesfactor zijn. Gezien de marktontwikkeling zit er in onze plannen ook een uitbreidingscomponent ".

Ten aanzien van verdere ontwikkelingen benadrukte de bestuursvoorzitter dat naast autonome groei Boskalis vooral in haar thuismarkten verdere groei middels acquisities en allianties nastreeft.

"Boskalis heeft in de afgelopen tien jaar een gemiddelde groei van meer dan 10% per jaar gerealiseerd en we denken deze lijn ook in de komende jaren te kunnen voortzetten ", zo zei de heer Van Gelder.

Ten aanzien van het boekjaar 2000 heeft Boskalis bij de publicatie van de halfjaarcijfers al aangegeven een winstgroei van tenminste 15% te verwachten ten opzichte van de resultaten in 1999.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in het baggeren voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Maarten Bakkenist - Boskalis Corporate Communications Telefoon: 078 6969 569
Telefax: 078 6969 489
E-mail: m.h.p.bakkenist@boskalis.nl

Roel Berends - Chief Financial Officer / Investor Relations Telefoon: 078 6969 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 6969 612
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl