Persbericht

Kleurscannen, lagere prijzen en razendsnel:
Xerox introduceert nieuwe alles-in-één-apparaten

Amstelveen, 8 januari 2001 -- Xerox Europe heeft twee nieuwe alles-in-één-apparaten geïntroduceerd voor de Small Office/Home Office (SoHo)-markt. De prijzen liggen lager, de mogelijkheden zijn toegenomen en de snelheid is zoveel verhoogd dat ze tot ongeveer anderhalf keer zo snel zijn dan concurrerende producten. Standaard scannen zowel de zwart/wit- als de kleurenuitvoering in kleur en beide kunnen direct naar e-mail scannen. Deze nieuwe multifunctionele apparaten bieden de gebruiker een professionele combinatie van hard- en software en maken de serie alles-in-één-apparaten van Xerox compleet.

Xerox begrijpt de wereld van documentvervaardiging als geen ander en heeft altijd naar klanten geluisterd, om de manier waarop mensen met elkaar werken en communiceren te verbeteren. Op verzoek van klanten heeft Xerox dan ook als eerste in de markt kleurenscan-mogelijkheden op de nieuwe zwart/wit-WorkCentre 390 ingebouwd.

Uitvoeringen
De WorkCentre 490cx Colour Inkjet All-in-One kan stand alone als fax en als kleurencopier dienen. Aangesloten op een PC is het een printer met een snelheid van 10 ppm zwart/wit en 5 ppm in kleur. Verder biedt deze machine pc-fax-mogelijkheden. De WorkCentre 490cx produceert met standaard cartridges kleurenprints van fotokwaliteit en laserscherpe tekst op 1200 dpi. De kleurenscan-resolutie bedraagt optisch 300 x 600 dpi.

De WorkCentre 390 Laser All-in-One print en kopieert met een snelheid van 10 ppm in zwart/wit. De afdrukkwaliteit is uitstekend door de resolutie van 600 dpi. Buiten de fax-, copier- en pc-fax-mogelijkheden dient de WorkCentre 390 als 300 x 600 dpi-kleurenscanner om kleurenillustraties op de pc te kunnen verwerken. Dit maakt deze machine in vele situaties inzetbaar.

Beide uitvoeringen hebben een Scan-to-E-mail-optie, om kleurenfoto's en andere documenten makkelijk in te scannen en per e-mail te verzenden. Pagis PRO 2.0 en TextBridge PRO '98 worden als software meegeleverd. Ze zijn voorzien van een USB- en een parallelle aansluiting en ze werken onder Windows NT 4.0, Windows 95 en Windows 98. De WorkCentre 390 is vanaf de introductie al Windows 2000-compatibel en voor de WorkCentre 490cx zullen binnenkort Windows 2000-drivers beschikbaar komen via www.xerox.com.

Prijzen en beschikbaarheid
De WorkCentre 490cx Colour Inkjet All-in-One en de WorkCentre 390 Laser All-in-One kosten respectievelijk f 789,00 en f 1.699,00 exclusief B.T.W.. Beide WorkCentres zijn vanaf heden leverbaar bij alle bekende verkooppunten in Europa en hebben een jaar omruilgarantie aan huis. Gebruikers hebben tijdens kantooruren onbeperkt toegang tot de telefonische helpdesk.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1999 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,2 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.