Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagmorgen 8 januari 2001
10:18 maandag 8 januari 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622 662875
(Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur)

NIEUW-AMSTERDAM
Alcomobilist
Zondagavond omstreeks 22.00 uur reed een 35-jarige man uit Zwartemeer over de Vaart. Hij bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 270, ongeveer 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 410 gulden opgelegd. Ook kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

MEPPEL
Auto-inbraak
Zondagnacht is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Hoogeveenseweg. Uit de auto werd een mapje met papieren weggenomen.

VRIES
Woninginbraak
Afgelopen weekeind is ingebroken in een woning aan de Tynaarlosestraat. Het slot van de achterdeur is vernield. Uit de woning is een horloge gestolen.

EMMEN
Woninginbraak
Afgelopen weekeind is ingebroken in een woning aan de Laan van het Kwekebos. De voordeur werd opengebroken. De 33-jarige eigenaar mist een geldbedrag en een pennenset.

ROSWINKEL
Boerderijbrand
Maandagochtend tegen 9.00 uur ontstond brand in een boerderij aan de Lagewijk. De oorzaak daarvan is nog onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor; een schadebedrag is nog niet bekend.

AANRIJDINGEN DOOR GLADHEID
Maandagochtend zijn ongeveer 10 aanrijdingen ontstaan door gladheid. Bij sommige ongevallen was sprake van licht letsel. De meeste ongevallen vonden plaats in het noorden en westen van de provincie.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe