Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-01-2001
Mediabericht maandag 8 januari 2001 (10.30 uur)

HELDEN-BERINGE: Drie doden en een gewonde bij verkeersongeval

HELDEN-BERINGE Bij een verkeersongeval op de Kanaalstraat tussen Helden-Panningen en Helden-Beringe zijn maandagmorgen kort na 07.00 uur drie mensen om het leven gekomen. Een automobilist raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

De exacte toedracht wordt nog door de politie onderzocht. Vast staat dat er een frontale botsing heeft plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbusje. De bestuurder en een inzittende van de personenauto werden op slag gedood, evenals een inzittende van de bestelbus. De bestuurder daarvan raakte gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis in Venlo worden vervoerd. Door de botsing werd een zogeheten trilplaat uit de bestelbus geslingerd: een derde automobilist botste daar tegenaan. Hij bleef ongedeerd.

De politie sluit niet uit dat het ongeval mede veroorzaakt is door de plotselinge gladheid. Tussen 07.00 en 09.00 uur vonden in Midden-en Noord-Limburg bijna veertig verkeersongevallen plaats: vijfentwintig met materiële schade, elf met letsel en een ongeval met drie doden.

De politie heeft de identiteit van de overleden slachtoffers nog niet kunnen vaststellen. Naar verwachting zal dit in de loop van maandag gebeuren; zodra deze informatie beschikbaar is, wordt deze op Internet gepubliceerd.